Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - Το «Θηρίο»... επέστρεψε!!!

Ο Απόλλωνας μπορεί να μην πήρε βαθμολογικό κέρδος κόντρα στην Τραπζονσπόρ, αλλά στάθηκε αξιοπρεπώς στο «Χουσέιν Αβνί Ακέρ», παρά τις πολλές αλλαγές που πραγματοποίησε ο Χριστάκης Χριστοφόρου στην ενδεκάδα. Σε γενικές γραμμές οι κυπελλούχοι είχαν πολύ καλή παρουσία στο δεύτερο μέρος και από την ώρα που μπήκαν στον αγώνα οι Σανγκόι, Γκιέ και Μέριεμ.

Τρεις παίκτες που προσδίδουν μεγάλη ποιότητα στον Απόλλωνα, καθώς πρόκειται για πολύ σπουδαίους ποδοσφαιριστές, που μπορούν να κάνουν την διαφορά μέσα στον αγώνα. Την τελευταία φορά που αγωνίστηκαν και οι τρεις μαζί ήταν κόντρα στην Ομόνοια, με τους «κυανόλευκους» να κερδίζουν κατά κράτος το ντέρμπι, χάνοντας πολλές ευκαιρίες στα αρχικά στάδια του αγώνα.

Πάει σε 4-4-2;

Συνεπώς, η επιστροφή του Γκιέ στους αγωνιστικούς χώρους είναι το πιο θετικό στοιχείο από τον χθεσινό αγώνα. Ένας επιθετικός, ο οποίος τα συνδυάζει όλα μέσα στο παιχνίδι του. Πολύ γρήγορος, αλτικός και κινείται παντού στον επιθετικό χώρο, γεγονός που δημιουργεί χώρους στους συμπαίκτες του.

Πάντως, με την προσθήκη του Γκιέ δεν αποκλείεται να δούμε τον κ. Χριστοφόρου σε κάποια παιχνίδια να εγκαταλείπει το 4-2-3-1 και να επιλέγει το 4-4-2. Κάτι που έκανε χθες από την ώρα που πέρασαν στο παιχνίδι Σανγκόι και Γκιέ, αλλά είχε κάνει και κόντρα στην Ομόνοια.

Ο τραυματισμός και το συμβόλαιο των 400 000 ευρώ

Η αλήθεια είναι ότι ο Αφρικανός επιθετικός δεν θα ερχόταν στην Κύπρο, εάν δεν είχε πρόβλημα τραυματισμού (σ.σ. το ένα του πόδι ήταν πιο αδύνατο από το άλλο). Ο Γκιέ έχει συμβόλαιο με την Νις, με ετήσιες απολαβές κοντά στις 400 000 ευρώ και η Γαλλική ομάδα ξέροντας ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος να αποθεραπευτεί ήθελε να τον δώσει κάπου δανεικό.

Στον Απόλλωνα το γνώριζαν αυτό, αλλά ξέροντας τις ικανότητες του, επέλεξαν να τον φέρουν στην Κύπρο και όταν αποθεραπευόταν εντελώς, τότε να είχαν ένα μεγάλο… όπλο στο ρόστερ τους. Βέβαια, στάθηκαν και άτυχοι, καθώς την στιγμή που θα ξεκινούσε το πρόγραμμα ενδυνάμωσης, ήρθε ο τραυματισμός του και ο Απόλλωνας τον στερήθηκε περισσότερο απ’ ότι υπολόγιζαν.

Ο Γκιέ δούλεψε πάρα πολύ αυτό το διάστημα με το τεχνικό επιτελείο του Απόλλωνα και είναι πανέτοιμος για να ενισχύσει την προσπάθεια που θα κάνουν στις εγχώριες υποχρεώσεις οι «κυανόλευκοι». Με απλά λόγια το «Θηρίο» επέστρεψε και ετοιμάζεται για πολλές… παραστάσεις στους αγωνιστικούς χώρους. Το χθεσινό, ήταν ένα μικρό δείγμα της μεγάλης του αξίας.

Source : www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου