Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Μάχη στήθος με στήθος βλέπει η κοινή γνώμη στο ΔΗΚΟ

Αμφίρροπη αναμέτρηση για την προεδρία του ΔΗΚΟ βγάζει το βαρόμετρο του Αντέννα. Καταγράφει εντύπωση για επικράτηση με διαφορά στήθους για τον Μάριο Καρογιάν μεταξύ των δηκοϊκών, ενώ στο γενικό δείγμα η εντύπωση είναι ότι θα επικρατήσει με διαφορά μικρότερη της μονάδας ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Οι μετέχοντες στο Κυπριακό Βαρόμετρο ρωτήθηκαν ποιος νομίζουν ότι θα εκλεγεί πρόεδρος του ΔΗΚΟ την 1η Δεκεμβρίου. Οι απαντήσεις, που συνιστούν την τάση που καταγράφηκε τη δεδομένη χρονική στιγμή και όχι πρόθεση ή πρόβλεψη ψήφου, καταδεικνύουν ότι δεν υπάρχει σαφές προβάδισμα για οποιονδήποτε από τους δύο υποψηφίους. Το 29,1% νομίζει ότι θα εκλεγεί πρόεδρος του ΔΗΚΟ ο Νικόλας Παπαδόπουλος και το 28,4% ο Μάριος Καρογιάν, ενώ 42,5% δεν γνωρίζει ή δεν απάντησε. Μεταξύ όσων δήλωσαν ότι ψήφισαν ΔΗΚΟ στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2011, το 42,3% θεωρεί ότι πρόεδρος θα εκλεγεί ο Μάριος Καρογιάν και 41,1% ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ενώ 16,6% δεν γνωρίζει ή δεν απάντησε.

Οσον αφορά στην κατάσταση της οικονομίας, η εκτίμηση της κοινής γνώμης είναι απαισιόδοξη καθώς οι πολίτες πιστεύουν ότι η κατάσταση θα είναι χειρότερη τον επόμενο χρόνο. Ωστόσο στο Κυπριακό Βαρόμετρο, που διενεργεί η εταιρεία Evresis, ο τρόπος με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά της η Κυβέρνηση ικανοποιεί σε σημαντικό ποσοστό τους πολίτες, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση. Σε ερώτηση τι νομίζουν για την οικονομική κρίση 81,8% των πολιτών δήλωσαν ότι είναι χειρότερα από ό,τι τον Μάρτιο του 2013, μόλις 3,8% είναι καλύτερα, και στα ίδια απάντησε το 13,8%. Χειρότερα πιστεύει ότι θα είναι τον επόμενο χρόνο το 68,8%.

Στο ερώτημα «θα λέγατε ότι τα πράγματα στην Κύπρο πηγαίνουν προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση» 62,5% απάντησε προς τη λάθος και 23,7% προς τη σωστή.


- Source : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου