Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ: ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ "ΠΟΥΛΟΥΣΕ" ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΟ... ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Λευκωσία: Εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση εναντίον υψηλόβαθμου στελέχους των κρατικών δομών που σχετίζονται με τη διαχείριση και τη λήψη αποφάσεων για τους υδρογονάνθρακες, ερευνούν οι υπηρεσίες ασφαλείας.

Η άκρως εμπιστευτική έρευνα ξεκίνησε πριν από μήνες και σύμφωνα με τεκμηριωμένες πληροφορίες του «Φ», οι υποψίες ότι το συγκεκριμένο υψηλόβαθμο στέλεχος εργαζόταν -ως άλλος Εφιάλτης- πίσω από την πλάτη της Κυβέρνησης, επιβεβαιώθηκαν και τεκμηριώθηκαν με αριθμό τεκμηρίων, εγγράφων, αλληλογραφίας και άλλων στοιχείων. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το εν λόγω υψηλόβαθμο στέλεχος έδινε μεταξύ άλλων άκρως απόρρητες πληροφορίες και έγγραφα σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες στη συγκεκριμένη ομάδα επιχειρηματιών –με βάση το εξωτερικό– και συνεργαζόταν μαζί τους για να προωθηθούν σε θέση «στρατηγικού συνεργάτη» για το τερματικό υγροποίησης, ώστε να αποκτήσουν τον έλεγχό του. 
 
Την περίοδο Απριλίου - Ιουλίου, αριθμός άκρως απόρρητων εγγράφων, μερικά από τα οποία προορίζονταν για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, βρέθηκαν στα χέρια των εν λόγω επιχειρηματιών και η διερεύνηση που έγινε εμπλέκει το συγκεκριμένο στέλεχος στη διαρροή. Επίσης σε δικά του έγγραφα προς τη συγκεκριμένη ομάδα επιχειρηματιών εκφράζει ανοικτά τη στήριξή του στα σχέδιά τους. Κρίθηκε ότι ορισμένες από τις ενέργειες αυτές, δημιουργούν ακόμα και θέματα που άπτονται και σοβαρών εθνικών συμφερόντων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», που κατέχει σειρά από τα προαναφερθέντα στοιχεία, τα αποτελέσματα της έρευνας των κρατικών υπηρεσιών θα τεθούν εντός των αμέσως επόμενων ημερών ενώπιον των αρμοδίων Αρχών για λήψη αποφάσεων ως προς τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν.

Source : http://showtime-cy.blogspot.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου