Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Πέθανε ο Ρόνι Μπιγκς, ο εγκέφαλος της «μεγάλης ληστείας του τρένου»

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 84 ετών ο Ρόνι Μπιγκς, ο άνθρωπος που σκέφτηκε και υλοποίησε τη «μεγάλη ληστεία του τρένου», στις 8 Αυγούστου 1963.

Η λεία της 11μελούς συμμορίας έφτασε τα 47,6 εκατομμύρια ευρώ. Το τρένο το οποίο είχαν ληστέψει ήταν ταχυδρομικό και εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο-Γλασκώβη.

Ο ίδιος συνελήφθη και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 30 ετών. Κατάφερε όμως να δραπετεύσει και να εγκαταλείψει τη χώρα.

Παραδόθηκε το 2001 και οδηγήθηκε στη φυλακή, την οποία εγκατέλειψε οριστικά το 2009 για λόγους υγείας. Μία από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του ήταν τον περασμένο Μάρτιο, όταν παρέστη στην κηδεία ενός μέλους της συμμορίας.

Τον περασμένο Αύγουστο, ενώ πλησίαζε η 50ή επέτειος από τη ληστεία η οποία, μάλιστα, συνέπιπτε με τα 84α του γενέθλια, ο Μπιγκς είχε δηλώσει: «Αν θέλετε να με ρωτήσετε αν μετάνιωσα που πήρα μέρος στη ληστεία, η απάντηση είναι όχι».

Ο Μπιγκς και τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας φορούσαν μάσκες του σκι και κράνη, όταν ακινητοποίησαν το τρένο, κάπου στο Μπάκιγχαμσάιρ.

Έφυγαν με 120 τσάντες γεμάτες χρήματα. Ο ίδιος ο Μπιγκς είχε δηλώσει ότι το μερίδιό του από τη ληστεία ήταν 147.000 λίρες.

«Μέσα σε τρία χρόνια τα είχα σκορπίσει όλα» δήλωσε κάποτε...

- SOURCE : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου