Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Στο ψυγείο η Κύπρος – κλειστοί οι δρόμοι προς το Τρόοδος μετά δυσκολίας στα ημιορεινά

Μια από τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα είναι η σημερινή, η οποία συνοδεύεται και με ισχυρούς ανέμους. Χιόνα πέφτουν από το πρωί σε ημιορεινά και ορεινά. Κλειστοί για την τροχαία κίνηση, λόγω της κακοκαιρίας, είναι οι δρόμοι που οδηγούν προς το Τρόοδος.

Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Πολιτική Άμυνα, για αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, που πλήττουν την Κύπρο.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα θα είναι οι βροχές, οι τοπικές καταιγίδες, η χιονόπτωση σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και οι πολύ ισχυροί άνεμοι που αναμένεται να φτάσουν και τα 7 με 8 μποφόρ.

Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι λόγω χιονόπτωσης οι δρόμοι Πλατρών –Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους, είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα.
Ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς είναι οι δρόμοι:

- Κακοπετριάς - Πεδουλά
- Κακοπετριάς - Καρβουνά
- Πεδουλά - Προδρόμου
- Τσακκίστρας - Κύκκου - Πεδουλά
- Κάμπου - Κύκκου
- Παλαιχωρίου - Αγρού, Ασκά - Φτερικουδιού
- Άλωνας – Πλατανιστάσας και Πολύστυπου - Λαγουδερών...
Αύριο και την Παρασκευή χιονόνερο ή ελαφρά χιονόπτωση είναι πιθανόν να σημειωθεί και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου.

Πηγή: http://alithia.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου