Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ο Άγιος Βασίλης προστάτης των δασών (Βίντεο)

Στο χωριό Rovaniemi της Φινλανδίας πραγματοποιείται φέτος η σύνοδος "Metsa2013", η κοινή σύνοδος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα δάση και τη δασική βιομηχανία (της UNECE), και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δασών (της FAO), από τις 9 μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.

Ο Άγιος Βασίλης, που ζει σ΄αυτό τον απόμακρο χώρο της Φινλανδίας, δεν μπορούσε να μην έχει το δικό του ρόλο.

Παρά τον φόρτο εργασίας αποδέχτηκε τον ρόλο του πρεσβευτή των ευρωπαϊκών δασών και προσφώνησε τη σύνοδο που σηματοδοτεί και την έναρξη της δεύτερης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Δασών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, ο Άγιος Βασίλης στην προσφώνησή του ανέφερε ότι το μέλλον του πλανήτη είναι στα χέρια των σημερινών παιδιών, τα οποία πρέπει να κατανοήσουν την αξία των δασών καθώς η δική τους υγεία και ευημερία εξαρτάται από την υγιή κατάσταση των δασών τα οποία ευρέως χρησιμοποιούν και έχουν υποχρέωση να παραδώσουν στα δικά τους παιδιά".

"Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής για τη μικρή συμβολή μου στην κατανόηση ότι τα δάση πραγματικά αποτελούν ξεχωριστό δώρο με ανεξίτηλη προσφορά», σημείωσε.

Για τη σωστή ευαισθητοποίηση των παιδιών έχει ετοιμαστεί από τον Οργανισμό τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών και την Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη, φιλμάκι διάρκειας ενός λεπτού με τη συμμετοχή του Άγιου Βασίλη ο οποίος αναδεικνύει τη διαχρονική προσφορά του δάσους.

Πηγή: http://ikypros.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου