Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: ΠΩΣ Ο ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΕΣΩΣΕ ΕΛΛΑΔΙΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΣΙΑ

Ο Γλαύκος Κληρίδης επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία για τους αγνοούμενους και τους αιχμαλώτους και σε αρκετές περιπτώσεις την περίοδο μετά την ολοκλήρωση της τουρκικής εισβολής του 1974 έδρασε αποτελεσματικά σώζοντας ζωές.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Στέλιου Γρηγοράκη, ο οποίος κρυβόταν σε σπηλιά για έντεκα μήνες σε περιοχή του χωριού Κώμα του Γιαλού στην Καρπασία και χάρη στον Γλαύκο Κληρίδη σώθηκε και ανάπνευσε τον αέρα της ελευθερίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ShowTime-cy, τότε ο νεαρός Στέλιος είχε κρυφτεί σε μία σπηλιά για αρκετούς μήνες και μία πληροφορία από βοσκούς προς τον Γλαύκο Κληρίδη, ήταν ικανή να τον κάνει να ξέρει να τον σώσει. Ετσι, ζήτησε από τα Ηνωμέν Εθνη περιήγηση της Καρπασίας και ενώ από πριν είχα πάρει χαρτογράφηση της περιοχής από το κτηματολόγιο της Αμμοχώστου. 

Οταν λοιπόν πλησίασε στο μέρος όπου υπήρχε η πληροφορία ο ηγέτης μας, ζήτησε από τα Ηνωμένα Εθνη να σταματήσουν προκειμένου να... ουρήσει. Αρχισε και περπατούσε στην περιοχή και σφύριζε φωνάζοντας ταυτόχρονα "Είμαι ο Γλαύκος Κληρίδης, βγες έξω. Ηρθα να σε σώσω..." Κι όμως. Ετσι έγινε. Σε χθεσινή μας τηλεφωνική επικοινωνία ο Στέλιος Γρηγοράκης μας δήλωσε: «Ο Θεός να τον μακαρίσει και να αναπαύσει την ψυχή του, ήταν ο άνθρωπος που μου έσωσε τη ζωή».Παράλληλα ο κος Γρηγοράκης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Γλαύκου Κληρίδη.

Source : http://showtime-cy.blogspot.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου