Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Πληρωμές μέσω κινητού μέχρι το καλοκαίρι από τα Ταχυδρομεία

Καλοκαίρι του 2014 θα είναι έτοιμα -με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις- τα Κυπριακά Ταχυδρομεία για να προσφέρουν στους χρήστες-κατόχους κινητών τηλεφώνων, τη δυνατότητα να μετατρέπουν τις τηλεφωνικές τους συσκευές σε…πιστωτικές κάρτες και έτσι, να πραγματοποιούν μέσω αυτών τις αγορές τους σε υπεραγορές, πρατήρια πετρελαιοειδών κ.ά.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής των Κυπριακών Ταχυδρομείων Ανδρέας Γρηγορίου, η διαδικασία για την εφαρμογή του νέου συστήματος με το οποίο θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω κινητού, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που έχει πραγματοποιηθεί, έξι συνολικά εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν ήδη καταθέσει σκέψεις και εισηγήσεις οι οποίες θα τεθούν κάτω από το μικροσκόπιο των ταχυδρομείων για να καταλήξουν στη συνέχεια στο τελικό έγγραφο με βάση το οποίο θα ζητήσουν προτάσεις συνεργασίας από τις εταιρείες. «Προσφορές αναμένεται ότι θα ζητήσουμε αρχές του 2014 και εκτός απροόπτου, στα μέσα του ιδίου έτους, αναμένεται ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία με ιδιωτική εταιρεία για συνεργασία και έτσι, στη συνέχεια, να προσφέρουμε τη νέα υπηρεσία στον Κύπριο καταναλωτή», λέει συμπληρωματικά.

Ο Παύλος Παυλίδης, εξάλλου, πρώτος ταχυδρομικός επιθεωρητής, αναφέρει ότι επειδή η νέα υπηρεσία που φιλοδοξούν τα ταχυδρομεία να προσφέρουν είναι πολύ εξειδικευμένη, τα Κυπριακά Ταχυδρομεία ζήτησαν τη συνδρομή εμπειρογνωμόνων, για να αποφευχθούν οποιαδήποτε λάθη ή παραλείψεις στην εφαρμογή της. «Θέλουμε αυτό που κάνουμε, να είναι με την ορθή διαδικασία, όλα να γίνουν με διαφάνεια. Στόχος μας είναι η νέα υπηρεσία να έχει το τεχνικό και επιστημονικό υπόβαθρο ώστε να μπορεί να αντέξει στον χρόνο.

Αυτό που προωθούμε, είναι ένα μεγάλο βήμα, το οποίο πρέπει να γίνει με προσοχή, διότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Το όλα πρόγραμμα πρέπει να είναι σωστά δομημένο από την αρχή και αυτό είναι που επιδιώκουμε», τονίζει.

- Source : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου