Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Με τιμές αρχηγού κράτους η κηδεία του Γλαύκου Κληρίδη

Ο ελληνισμός της Κύπρου θρηνεί για τον θάνατο του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή χθες στις 06.20 το απόγευμα στην κλινική Ευαγγελίστρια.

Τα της κηδείας του Γλαύκου Κληρίδη θα ανακοινωθούν σήμερα μετά από συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 11.00. Tην ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.
Ο Γλαύκος Κληρίδης θα κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους εν ενεργεία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος διακόπτει το ταξίδι του στη Σρι Λάνκα και επιστρέφει εσπευσμένα την Κυριακή το πρωί στην Κύπρο, ανακοίνωσε ότι η κηδεία του θα τελεστεί δημοσία δαπάνη και θα κηρυχθεί δημόσιο πένθος. Ο Γλαύκος Κληρίδης, τόνισε, θα τιμηθεί όπως του αξίζει. Φανερά συντετριμμένος, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Έξω από την κλινική , στην οποία νοσηλευόταν ο Γλαύκος Κληρίδης, είχε στηθεί μεγάλη φωτογραφία του με το αρχαίο ρητό «Μητρός τε και πατρός τε και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς», το οποίο συχνά χρησιμοποιούσε στις ομιλίες του. Κάτω από την φωτογραφία αναμμένα κεριά και λουλούδια, που άφηναν πολίτες.

Μέλη της νεολαίας του ΔΗΣΥ αποχαιρέτησαν την σορό του κατά την έξοδο της από την κλινική, με παρατεταμένα χειροκροτήματα και βροντοφωνάζοντας «αθάνατος».

Ο ΠτΔ μετέφερε να θλιβερά νέα στα μέλη της Κοινοπολιτείας

Τα θλιβερά νέα για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη μετέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προς τους ηγέτες χωρών μελών της Κοινοπολιτείας, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας των εργασιών της Συνόδου της Κοινοπολιτείας, στη Σρι Λάνκα.

Σε παρέμβαση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε, επίσης,τη Γραμματεία και τα μέλη της Συνόδου για το γεγονός ότι διακόπτει την παραμονή του στη Σρι Λάνκα και αναχωρεί σήμερα για την Κύπρο, ύστερα από τα θλιβερά νέα του θανάτου ενός ιστορικού ηγέτη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εκ μέρους της Συνόδου και του ιδίου προσωπικά, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοπολιτείας κ. Kamalesh Sharma εξέφρασε συλλυπητήρια προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και κάνοντας ειδική μνεία εξήρε το έργο του Γλαύκου Κληρίδη, ως ηγέτης χώρας μέλους της Κοινοπολιτείας με πολύτιμη προσφορά και στο διεθνή Οργανισμό.

Ο Γλαύκος Κληρίδης, για μισό αιώνα ανάλωσε την ζωή του, υπηρετώντας την πατρίδα του.


Διακρινόταν για το λεπτό του χιούμορ Επίσης, ήταν λάτρης της θάλασσας και εξαιρετικός κολυμβητής ακόμη και στα γεράματα του. Μετά την προεδρική του θητεία αποσύρθηκε σε ένα μικρό σπίτι πάνω στην θάλασσα στο Μενεού της Λάρνακας. Πριν δύο χρόνια είχε δηλώσει: "Δεν φοβάμαι το θάνατο. Μάλλον τον αναμένω. Όταν φτάσεις σε μια μεγάλη ηλικία και όλα τα πράγματα είναι δύσκολα, προτιμάς να τελειώνει. Πολλές φορές έφτασα κοντά στον θάνατο. Αλλά πάντα την γλύτωνα τελευταία στιγμή. Υπήρξα τυχερός στην ζωή μου».

- Source : http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου