Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Άσυλο επιόρκων τα πειθαρχικά συμβούλια

Στο ράφι παραμένουν 55 υποθέσεις εφοριακών

Στο απυρόβλητο εξακολουθούν να βρίσκονται επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, αφού τα πειθαρχικά συμβούλια αρνούνται να εξετάσουν τις υποθέσεις τους.

Συγκεκριμένα, στα δίχτυα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης πιάστηκαν 55 επίορκοι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών για τους οποίους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για κακουργήματα και αυτοί συνεχίζουν να εργάζονται στις υπηρεσίες τους, αφού ακόμα δεν έχουν τεθεί οι υποθέσεις υπόψη των αρμόδιων πειθαρχικών συμβουλίων.

Για ακόμη μία αφορά, όπως αναφέρει η εφημερίδα το «Έθνος», και παρά τις νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη για την επίσπευση της πειθαρχικής διαδικασίας στο δημόσιο, γίνεται σαφές ότι τα πειθαρχικά συμβούλια παρέχουν «άσυλο» σε επίορκους υπαλλήλους καθυστερώντας επί χρόνια να εκδικάσουν τις υποθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, πως με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιείται έλεγχος των πειθαρχικών διαδικασιών από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) σε όλο το φάσμα των κρατικών υπηρεσιών.

Source : http://www.newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου