Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΓΓ ΟΗΕ: Αξιοσέβαστος ηγέτης ο Γλ. Κληρίδης

Ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα με γραπτή δήλωση αναφέρει πως ο Μπαν Γκι Μουν «με θλίψη πληροφορήθηκε το θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, σήμερα στη Λευκωσία».

Επισημαίνει πως ο Γλαύκος Κληρίδης «ήταν ένας αξιοσέβαστος ηγέτης της χώρας του και της Ελληνοκυπριακής κοινότητας. Ηταν γνωστός για τη σθεναρή του υποστήριξη στην επανένωση της Κύπρου και για πολλά χρόνια έπαιξε κεντρικό ρόλο στις υπό τα Ηνωμένη Εθνη συνομιλίες που στοχεύουν στην επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης».

Τέλος ο ΓΓ του ΟΗΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του εκλιπόντος.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος μόλις πληροφορήθηκε την εκδημία του Γλαύκου Κληρίδη απέστειλε συλλυπητήριο επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στην οποία αναφέρει:

«Μετά βαθυτάτης λύπης επληροφορήθην πρό ολίγου τήν εις Κύριον εκδημίαν του αγαπητού και εκλεκτού Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γλαύκου Κληρίδη.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής συμμετέχει πλήρως εις τό πένθος του Κυπριακού Λαού διά τήν απώλειαν ενός εξόχου πατριώτου, αγωνιστού καί πολιτικού ηγέτου ο οποίος αφιέρωσε τήν ζωήν του υπέρ της ελευθερίας καί της δικαιοσύνης της μαρτυρικής Μεγαλονήσου.

Συμμετέχω προσωπικώς εις τήν οδύνην σας καί δέομαι εκτενώς υπέρ μακαρίας μνήμης καί αιωνίου αναπαύσεως αυτού, καί προσεύχομαι διά τήν εκ Θεού παρηγορίαν της οικογενείας, των φίλων καί των συνεργατών του αειμνήστου Προέδρου Κληρίδη».

Θλίψη για το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη εκφράζει η ΚΟΠ

Τη βαθύτατη θλίψη της για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

«Ο Γλαύκος Κληρίδης ήταν ένθερμος υποστηρικτής του ποδοσφαίρου, ήταν πάντα κοντά στα μεγάλα ποδοσφαιρικά γεγονότα και επί διακυβέρνησης του, δρομολογήθηκε η επίλυση πολλών σοβαρών προβλημάτων που ταλάνιζαν το άθλημα», προσθέτει.

Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ, ο Γενικός Διευθυντής και το προσωπικό της Ομοσπονδίας, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη.


Τη θλίψη της για το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη εκφράζει η ΔΕΟΚ

Την βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η ΔΕΟΚ.

«Ο Γλαύκος Κληρίδης υπήρξε ένας μεγάλος ηγέτης με σημαντική συμβολή στα πολιτικά πράγματα του τόπου. Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο τόσο στην διαχείριση του κυπριακού προβλήματος όσο και στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η βαθιά του προσήλωση στο δημοκρατικό διάλογο και η ανιδιοτέλεια του προς την πατρίδα είναι στοιχεία που χαρακτήρισαν την δύσκολη πολιτική του πορεία», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι επί προεδρίας του με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου διασφαλίσθηκε η ισότιμη συμμετοχή της ΔΕΟΚ σε όλα τα τριμερή συμβουλευτικά σώματα.

«Η στάση του αυτή αποδεικνύει τον σεβασμό του στον συνδικαλιστικό πλουραλισμό και την ενίσχυση των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Απέδειξε έμπρακτο σεβασμό τόσο στον κοινωνικό διάλογο όσο και στους εργασιακούς θεσμούς και συνέβαλε σημαντικά στην διατήρηση της εργατικής ειρήνης στο τόπο μας. Η προσφορά του Γλαύκου Κληρίδη είναι αναμφισβήτητη. Ιδιαίτερα η βαθιά του προσήλωση και οι αγώνες του για Ευρωπαϊκή προοπτική και επανένωση της πατρίδας μας», καταλήγει η ΔΕΟΚ.

Source : www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου