Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

5.500 νεκροί από τον τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες

Δεν σταματούν να μετρούν τα θύματα του τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες τα οποία ανήλθαν στα 5.500-1.757 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών. Ωστόσο οι αρχές υπολογίζουν ότι οι νεκροί θα αυξηθεί καθώς οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών εντοπίζουν μόνο σορούς θυμάτων όσο απομακρύνουν τα συντρίμμια των σπιτιών που κατέρρευσαν.

Τουλάχιστον 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι εξαιτίας του τυφώνα που χτύπησε τις ανατολικές Φιλιππίνες την 8η Νοεμβρίου.

Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο σπίτια καταστράφηκαν ενώ το κόστος από τις ζημιές που προκλήθηκαν στις υποδομές και στις καλλιέργειες ξεπερνά τα 70,4 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, στον απόηχο των πληροφοριών ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να στηρίξει τους επιζώντες μέχρι τον Δεκέμβριο, ενώ τα Ηνωμένα Εθνη προειδοποίησαν ότι η ανάγκη για την παροχή βοήθειας από το εξωτερικό παραμένει μεγάλη. Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την κατασκευή ξύλινων σπιτιών ως προσωρινά καταφύγια για τους επιζώντες που προς το παρόν φιλοξενούνται σε σκηνές και αυτοσχέδια καταλύμματα.

Πηγή: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου