Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Η Οικογένεια θεόδωρου από την Αμμόχωστο βρέθηκε μπροστά απο μια έκπληξη.Το νυφικό φωτογραφίες οικογενειακές και προσωπικά αντικείμενα μεταφέρθηκαν απο τα κατεχόμενα και παραδόθηκαν στα χέρια τους.

Ενα νυφικο μια δεσμη φωτογραφιες και προσωπικα αντικειμενα.Για την οικογενεια Θεοδωρου απο την Αμμοχωστο δεν αποτελουν απλα πραγματα.Ουτε απλες Αναμνησεις. Ειναι ολοκληρη η ζωη τους. Ξεψαχνιζουν τις ξεθωριασμενες φωτογραφιες.Φωτογραφιες του γαμου. Φωτογραφιες με τα παιδια τους χριστοφορο και Μιχαλη. Τα συναισθηματα αναμικτα.




Κυριαρχει ομως περισσοτερα απο ολα η πικρα. Το νυφικο μαζι με τα υπολοιπα αντικειμενα επεσαν στα χερια της οικογενειας με περιπετοιωδη τροπο. Τα εφεραν και τα παρεδωσαν στην οικογενεια με ιδιαιτερη προσοχη.Το σπιτι της οικογενειας Θεοδωρου βρισκεται στην απαγορευμενη περιοχη των Βαρωσιων.Ελεγχεται απο τον κατοχικο στρατο. Ο Γιωργος και η Μαρινα Θεοδωρου παντρευτηκαν 14 Ιουλιου 1973. Σαραντα χρονια μετα ο χρονος γυριζει πισω.Μαζι με τον νυφικο και τα δεκαδες συγχαρητηρια μηνυματα και ευχες. Οι αναμνησεις ξαναζωντανευουν.Τα συναισθηματα αναμικτα. Η Ψυχη ομως εμεινε εκει. Καθηλωμενη. Στην Αμμοχωστο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου