Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

WTA: Πλανητάρχισσα!!!

Μπορεί να έχασε σε δύο hard court τελικούς φέτος απ'τη Βικτόρια Αζαρένκα, ωστόσο η Σερίνα Γουίλιαμς ξέρει ακριβώς που πρέπει να αποδώσει με την Αμερικανίδα να κατακτά για 2η συνεχόμενη χρονιά και για 5 συνολικά στην καριέρα της τον τίτλο του US Open, κερδίζοντας με 2-1 σετ τη Βίκα στον "ανεμοδαρμένο" τελικό της Κυριακής.

Τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη και στην ιστορία του γυναικείου τένις, πιστοποίησε για πολλοστή φορά η Σερίνα Γουίλιαμς.
Η θρυλική Αμερικανίδα, πανηγύρισε τον 17ο Grand Slam τίτλο της καριέρας της και δεύτερο φετινό, μετά το Rolland Garros, κατακτώντας τον τίτλο στο τελευταίο Major της χρονιάς και πάλι με νίκη επί της Βικτόρια Αζαρένκα στον τελικό, όπως και πέρυσι.

Το Νο1 του κόσμου, κατάφερε να ξεπεράσει το black out στο 2ο σετ και την μεγάλη προσπάθεια για ανατροπή της Αζαρένκα και με 7-5, 6-7(6), 6-1 επί της Λευκορωσίδας, διατήρησε το θρόνο της στη Νέα Υόρκη και συνέχισε να γιγαντώνει τον μύθο της στο γυναικείο τένις.

Η Γουίλιαμς η οποία στο τέλος του μήνα θα μπει στα 32 της χρόνια, έγινε η γηραιότερη πρωταθλήτρια στο Αμερικανικό Όπεν από τότε που έγινε επαγγελματικό, πριν από 45 χρόνια, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ της Αυστραλέζας, Μάργκαρετ Κορτ που ήταν 31 ετών και 55 ημερών όταν κατέκτησε το Νεοϋορκέζικο Grand Slam.

Ο θρίαμβος της Γουίλιαμς στην πατρίδα της, με την κατάκτηση του 17ου Grand Slam της καριέρας της, την φέρνει μόλις ένα Major μακριά απ'τις Κρις Έβερτ και Μαρτίνα Ναβρατίλοβα (18) στην 4η θέση όλων των εποχών, πίσω απ'τις Μάργκαρετ Κορτ (24), Στέφι Γκραφ (22) και Χέλεν Γουίλς Μούντι (19).

Η αναμέτρηση του τίτλου χαρακτηρίστηκε απ'τη μεγάλη νευρικότητα και των δύο φιναλίστ αλλά και απ'τον πολύ δυνατό άνεμο που δεν επέτρεψε στις δύο σπουδαίες τενίστριες να αποδώσουν το τένις που ξέρουν, καταφεύγοντας σε χτυπήματα ανάγκης και σε πολλά αχαρακτήριστα λάθη.

Στο εναρκτήριο σετ, παρά το δυνατό ξεκίνημα της Γουίλιαμς, η Αζαρένκα κατάφερε να ισορροπήσει γρήγορα το ματς και να μείνει κοντά στο σκορ απέναντι στην Αμερικανίδα, που ήταν και το ζητούμενο.

Τελικά, η Γουίλιαμς με break στο 11ο game (6-5), σέρβιρε για το προβάδισμα στα σετς με 75 μετά από 58 λεπτά στο κατάμεστο Arthur Ashe.

Όλα έδειχναν να τελειώνουν για τη Βίκα, ειδικά από τη στιγμη που η Σερίνα προηγήθηκε με διπλό break στο 2ο σετ (4-1).

Η Γουίλιαμς, όμως, έδειξε ότι δεν είναι άτρωτη και παίζοντας με αδικαιολόγητη έλλειψη αυτοποίθησης στα χτυπήματά της, επέτρεψε στην αντίπαλό της να επιστρέψει στο ματς.

Το Νο1 της κατάταξης απέτυχε δύο φορές να σερβίρει για το Championships στο 5-4 και στο 6-5, με την Αζαρένκα να δείχνει μεγάλη αποφασιστικότητα να γυρίσει το ματς, κατακτώντας το 2ο σετ στο tie break με συγκλονιστικό τρόπο.

Στο 3ο σετ οι δύο τενίστριες κρατούσαν το σερβίς τους, μέχρι το 7ο game όπου η Αζαρένκα και πάλι με double fault, έδωσε το καθοριστικό break στην αντίπαλό της (3-1).

Σε αντίθεση με την τραγωδία του 2ου σετ, η Γουίλιαμς κατάφερε να διατηρήσει τη ψυχραιμία της στη συνέχεια και με νέο break στο 6ο game (5-1), επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στο court, κλειδώνοντας τη νίκη με 27ο λάθος της Αζαρένκα στο ματς, μετά από 2 ώρες και 45 λεπτά σκληρής μονομαχίας.

"Βικτόρια, έπαιξες απίστευτα. Τι σπουδαίο ματς και τι σπουδαίος άνθρωπος. Η Βίκα είναι μια άξια αντίπαλος, μια πραγματική μαχήτρια. Το ματς δεν είχε τελειώσει μέχρι τον τελευταίο πόντο" είπε η Αμερικανίδα στην τελετή απονομής, με τους διοργανωτές να δίνουν στη Γουίλιαμς επιταγή ύψους 2.6εκ. δολαρίων (!!) καθώς το 1.6 αντιστοιχούσε στην πρωταθλήτρια του US Open και το 1εκ. για το μπόνους που τερμάτισε στην 1η θέση της Emirates US Open Series 2013.

Απ'την πλευρά της, η Αζαρένκα παραδέχθηκε ότι νικήθηκε από μια καλύτερη τενίστρια.

"Είναι δύσκολη ήττα, όμως η καλύτερη τενίστρια άξιζε τη νίκη σήμερα. Τα έδωσα όλα και φέτος" είπε η Βίκα η οποία είχε χάσει με 7-5 στο 3ο σετ στον περσινό τελικό απ'τη Γουίλιαμς.

Κυριακή 08/09: Τελικός Γυναικών US Open
1-S.Williams (U.S.) beat 2-Azarenka (Belarus) 7-5 6-7(6) 6-1
Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου