Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Τρία αεροσκάφη φεύγουν από τον στόλο των Κυπριακών Αερογραμμών

Η διαδικασία συρρίκνωσης του στόλου των Κυπριακών Αερογραμμών, στα πλαίσια εξορθολογισμού του κόστους λειτουργίας τους αλλά και αναδιάρθρωσης του πτητικού τους προγράμματος, εξελίσσεται ομαλά και σε λιγότερο από τρεις μήνες θα φύγουν τρία αεροσκάφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Φιλελεύθερος , μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα αποδεσμευτεί το πρώτο αεροσκάφος, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου το δεύτερο και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου το τρίτο.
Συγκεκριμένα, θα αποχωρήσουν δύο αεροσκάφη τύπου Α319 και ένα τύπου Α320. Έτσι, στον στόλο της εταιρείας θα παραμείνουν πέντε καινούργια μισθωμένα αεροσκάφη τύπου Α320 και ένα έκτο, ιδιόκτητο του ίδιου τύπου, αλλά πολύ μεγαλύτερο ηλικιακά.

Εξ αντικειμένου το πτητικό πρόγραμμα των Κ.Α. θα περιοριστεί δραστικά, ενώ ήδη έχουν καταργηθεί τα εσωτερικά δρομολόγια της Ελλάδας και κάποια από τα δρομολόγια στη Μέση και Εγγύς Ανατολή.

Παράλληλα, καταβάλλεται προσπάθεια τα λίγα αεροσκάφη που θα μείνουν να αξιοποιούνται στον μέγιστο βαθμό, ακόμα και με ναυλωμένες κατά κύριο λόγο βραδινές πτήσεις. Έτσι που να μην διανυχτερεύει αναπαυόμενο κανένα αεροσκάφος των Κ.Α. σε κανένα αεροδρόμιο του κόσμου.

Σε μιαν άλλη εξέλιξη, σύμφωνα με την εφημερίδα, η εταιρία αποφάσισε την αναστολή των πωλήσεων αδασμολόγητων ειδών επί των πτήσεών της για τη χειμερινή περίοδο. Η αναστολή ισχύει ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου και μελετάται κατά πόσον θα επανέλθει κατά την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο, ίσως με νέα μορφή ή με τη συνεργασία κάποιας ιδιωτικής εμπορικής εταιρίας επί του εδάφους.

Το ζήτημα τυγχάνει ενδελεχούς εξέτασης και με τη συμβολή του συμβουλευτικού οίκου με τον οποίο συνεργάζονται οι Κ.Α. για συναφή θέματα, όπως η βελτίωση του προσφερόμενου προϊόντος κ.λπ.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου