Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί το Ακρωτήρι δε θα χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις

Εκτός σχεδιασμών για το επικείμενο στρατιωτικό χτύπημα των Αμερικανών στη Συρία βρίσκονται οι βάσεις των Βρετανών στο Ακρωτήρι και των Αμερικανών στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Σούδα στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρη πηγή οι Αμερικανοί ζήτησαν ανεπίσημα από την Ελλάδα να συμμετάσχει σε μιά ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση, με την Αθήνα να επισημαίνει μεν ότι πρέπει να υπάρξει απάντηση στη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, να αρνείται ωστόσο ευγενικά τη συμμετοχή της με αποστολή στρατιωτικής δύναμης στην περιοχή.

Οπως πρώτο ανέφερε το Σίγμα, τόσο η Βάσεις των Βρετανών στο Ακρωτήρι όσο και των Αμερικανών στη Σούδα της Κρήτης θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση επέμβασης μόνο ως υποστηρικτικές γεγονός που τόνισε και πάλι σήμερα ο Υπουργός Αμυνας σε δηλώσεις του κατά την τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς Ανδρέα Παπαπαύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το Ακρωτήρι δεν θα επιχειρούν πολεμικά αεροσκάφη της Βρετανίας, εκτός αν δεχθεί επίθεση η Βάση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βάσεις Ακρωτηρίου θα παρέχουν πληροφορίες στις Αμερικανικές δυνάμεις μέσω υπερσύγχρονου ηλεκτρονικού σταθμού παρακολούθησης που βρίσκεται στην περιοχή.

Επισημαίνεται ότι οι ΗΠΑ πληρώνουν εδώ και αρκετά χρόνια το μισό κόστος λειτουργίας του συγκεκριμένου υπερσύγχρονου σταθμού με αντάλλαγμα την πλήρη πληροφόρηση για ότι συμβαίνει στην ανατολική μεσόγειο.

Επισης, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ''Φωνή της Ρωσίας'' μια νέα παράμετρος της πρόσφατης άρνησης του Βρετανικού κοινοβουλίου να συμμετάσχει στη επίθεση κατά της Συρίας έρχεται στην επιφάνεια με την απαγόρευση στις Ηνωμένες Πολιτείες να χρησιμοποιήσουν τις βρετανικές βάσεις στο Ακρωτήρι για την πραγματοποίηση επιθέσεων κατά της Συρίας.

Στο μεταξύ, στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής μεσογείου επικρατεί στην κυριολεξία συνωστισμός πολεμικών πλοίων. Συγκεκριμένα, εκτός της Αμερικανικής αρμάδας που αριθμεί ένα αεροπλανοφόρο 2 φρεγάτες 6 αντιτορπιλικά και άλλα μικρότεραπολεμικά και του ρωσικού Στόλου με ένα πυραυλοφόρο, δύο φρεγάτες, δύο αντιτορπιλικά και τέσσερα αποβατικά, στην περιοχή σπεύδουν ένα κινεζικό πολεμικό δύο ιταλικά και ένα γαλλικό που βρίσκεται ανοικτά της Λάρνακας.

Επίσης στη βάση της Σούδας ναυλωχούν επτά βρετανικά πολεμικά πλοία.

Στο μεταξύ, η Λευκωσία ενημερώθηκε χθες το απόγευμα ότι από σήμερα μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο δεσμεύτηκε θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για βολές πυραύλων στη βάση διεθνών κανονισμών.

Επισης σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αμερικανοί έχουν δώσει εντολή σ' ένα αντιτορπιλικό τους να βρίσκεται συνεχώς πλησίον του Οικοπέδου 12, εντός της κυπριακής ΑΟΖ.




Πηγή: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου