Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ ΓΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ...

Λευκωσία: Μαζικές δηλητηριάσεις ζώων καταγγέλθηκαν την περασμένη βδομάδα στην Αστυνομία από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ευημερίας Γάτων.

Σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν γραπτώς, στην περιοχή της παλιάς Αγλαντζιάς εντοπίστηκαν - σε μία μόνο μέρα- τρία νεκρά γατάκια, από τα οποία τα δύο στάλθηκαν για νεκροψία, που έδειξε ότι και τα δύο κατανάλωσαν δηλητηριασμένο κρέας.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό των στοιχείων που αποδεικνύουν δηλητηρίαση, η Αστυνομία αύξησε τις περιπολίες της στην περιοχή, τόσο με τους Αστυνομικούς της Γειτονιάς όσο και με αυτοκίνητα που δεν φέρουν διακριτικά.

Για το γεγονός ενημερώθηκαν οι κάτοικοι της παλιάς Αγλαντζιάς, τόσο από την Αστυνομία όσο και από τον Σύνδεσμο με ειδικό φυλλάδιο, όπου αναφέρονται οι πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας. Το αδίκημα της δηλητηρίασης ζώων είναι ποινικό γι' αυτό και ο Σύνδεσμος κάλεσε τους κατοίκους όπως καταγγέλλουν στην Αστυνομία και στις κτηνιατρικές Υπηρεσίες, όσους προβαίνουν σε τέτοιες κακόβουλες πράξεις ή ακόμη αν απειλούν να το πράξουν.

«Για οποιαδήποτε περιστατικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 22805241 και θα το χειριστούμε χωρίς να αναφέρουμε το όνομά σας» καταγράφεται στο φυλλάδιο που διανεμήθηκε. Σύμφωνα με τον νόμο -όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος- οι ποινές για κακοποίηση, παραμέληση ή δηλητηρίαση ζώων είναι πολύ αυστηρές: • Για πρώτο παράπτωμα, μέχρι 6 μήνες φυλακή ή πρόστιμο μέχρι €1.700 ή και τα δύο μαζί. • Σε περίπτωση δεύτερης ή μεταγενέστερης καταδίκης, η ποινή φυλάκισης είναι μέχρι έναν χρόνο ή πρόστιμο μέχρι €3.400 ή και τα δύο μαζί.

 Σύμφωνα με την Αστυνομία, δηλητηριάσεις γάτων αλλά και σκύλων παρατηρήθηκαν τελευταία και σε άλλες περιοχές της Αγλαντζιάς, όπως η λεωφόρος Μακαρίου. Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος Κώστας Κόρτας, ο οποίος κάλεσε τους δημότες να συνεργαστούν για εντοπισμό των ενόχων, διότι -όπως είπε- από τις πράξεις τους κινδυνεύουν όχι μόνο τα ζώα, αλλά και παιδιά που ανυποψίαστα παίζουν στις γειτονιές και θα κινδυνέψει η ζωή τους εάν έρθουν σε επαφή με το δηλητήριο, χωρίς να λάβουν μέτρα προστασίας.

Πηγή: http://showtime-cy.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου