Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

WTA: Ευκαιρία για ρεβάνς η Στίφενς

Η Σλόαν Στίφενς, ανερχόμενη δύναμη του Αμερικανικού τένις και υποψήφια διάδοχος της Σερίνα Γουίλιαμς, κέρδισε στα τρία σετς την Τζούλια Γκόργκες και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του New Haven Open at Yale, όπου θα συναντήσει την πιο επιτυχημένη τενίστρια της διοργάνωσης.

Με τους εναπομείναντες αγώνες του 2ου γύρου συνεχίστηκε την Τετάρτη το Premier τουρνουά στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, όπου αρκετές απ'τις κορυφαίες τενίστριες πραγματοποιούν το τελευταίο στάδιο της αγωνιστικής τους προετοιμασίας πριν ριχτούν στη μάχη του Αμερικανικού Όπεν.

Με την Εκατερίνα Μακάροβα να πετυχαίνει τη νίκη της ημέρας, αποκλείοντας το Νο1 του ταμπλό, Σάρα Εράνι τα υπόλοιπα αποτελέσματα κύλησαν φυσιολογικά και όλοι πλέον ανυπομονούν για τους προημιτελικούς της Πέμπτης όπου θα παρακολουθήσουμε σπουδαία παιχνίδι.

Στον τελευταίο αγώνα της ημέρας την Τρίτη, η Σλόαν Στίφενς επιβλήθηκε με 7-5, 2-6, 6-1 της Τζούλια Γκόργκες και σφράγισε το τελευταίο, χρονικά, εισιτήριο για τις καλύτερες "8" του θεσμού.

Η 20χρονη Αμερικανίδα, Νο17 της παγκόσμιας κατάταξης, παρά την αντεπίθεση της Γερμανίδας και την ισοφάριση στο 2ο σετ, πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό φίνις στο ματς και κατέκτησε σε 25 λεπτά το 3ο σετ, για να φτάσει στη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά.

Εκεί, θα συναντήσει την πρωταθλήτρια της διοργάνωσης για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές απ'το 2008 έως και το 2011, Καρολίν Βοζνιάκι η οποία λίγο νωρίτερα κέρδισε με 6-1, 7-5 την Κάριν Ναπ.

Η Δανέζα, πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο4 του ταμπλό στο New Haven, έχει το εκπληκτικό ρεκόρ 22-1 στο τουρνουά ενώ ήταν νικήτρια στη μοναδική φορά που βρέθηκαν αντίπαλες με την Στίφενς, το 2011 στο Indian Wells.

Την πρόκριση για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης των 690,000 δολαρίων, πήρε και η Πέτρα Κβίτοβα μετά από πολύ δύσκολη νίκη επί της Άλισον Ρίσκε.

Η κάτοχος του τίτλου και Νο3 του ταμπλό, επικράτησε με 7-6(5), 4-6, 6-3 της νεαρής Αμερικανίδας και θα αντιμετωπίσει την Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα για την είσοδο στην 4αδα.

Στο μεταξύ, η Σάρα Εράνι συνέχισε τα απογοητευτικά αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων, χάνοντας με 7-5, 6-1 απ'την Εκατερίνα Μακάροβα στον πρώτο της αγώνα στο τουρνουά.

Το Νο5 του κόσμου, δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματά της εκτός χώματος και σίγουρα προβληματίζει με την απόδοσή της ενόψει του US Open.

Tετάρτη 21/08: 2ος γύρος New Haven Open
6-Stephens (U.S.) beat Goerges (Germany) 7-5 2-6 6-1
3-Kvitova (Czech Republic) beat Riske (U.S.) 7-6(5) 4-6 6-3
4-Wozniacki (Denmark) beat Knapp (Italy) 6-1 7-5
Makarova (Russia) beat 1-Errani (Italy) 7-5 6-1
Halep (Romania) beat Suarez Navarro (Spain) 3-6 6-4 6-1

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου