Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ - ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΗ

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όταν καπνοί έκαναν την εμφάνιση τους, με αποτέλεσμα να κληθεί άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία και η διεύθυνση να διατάξει εκκένωση δυο ορόφων.

Το πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται σε γεννήτρια του Νοσοκομείου, η οποία βρισκόταν σε λειτουργία μετά από βλάβη σε μετασχηματιστή της ΑΗΚ, ο οποίος χθες παρουσίασε διαρροή λαδιού και υπερθέρμανση.

 Όπως δήλωσε ο Διευθυντής του νοσοκομείου Χρυσόστομος Ανδρονίκου, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν ενημερωθεί για το πρόβλημα που παρουσίασε ο μετασχηματιστής και λόγω του ότι η ΑΗΚ θα επιλαμβανόταν του θέματος σήμερα το πρωί, η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρισκόταν σε επιφυλακή κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Παράλληλα, η διεύθυνση έδωσε από χθες οδηγίες για μείωση της κατανάλωσης του ρεύματος, με τη διακοπή χρήσης των κλιματιστικών και άλλων ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, όπως των πλυντηρίων και της αποστείρωσης. Κατά τη διάρκεια των εργασιών αντικατάστασης του μετασχηματιστή κι ενώ βρίσκονταν σε λειτουργία οι γεννήτριες του Νοσοκομείου, άρχισαν να παρατηρούνται διακοπές στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος και εντοπίστηκαν καπνοί να βγαίνουν από το σύστημα όπου βρίσκονται οι φάκελοι του νοσοκομείου. 

Αμέσως εκκενώθηκαν τα πρώτα δυο επίπεδα του νοσοκομείου, στο οποίο περιλαμβάνεται και το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, ενώ στη σκηνή μετέβηκε άμεσα η Πυροσβεστική, η οποία επιλήφθηκε της κατάστασης και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε οποιοσδήποτε κίνδυνος, δόθηκαν οδηγίες για επιστροφή ασθενών και επισκεπτών εντός του νοσοκομείου. Ο κ. Ανδρονίκου εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι η ΑΗΚ δεν επιλήφθηκε από χθες του προβλήματος στο μετασχηματιστή, λέγοντας πως "δυστυχώς η Ηλεκτρική δεν μας αντιμετώπισε σοβαρά, γιατί εδώ είναι ένα μεγάλο Νοσοκομείο και δεν μπορείς να έρθεις να ξεκινήσεις δουλειά σήμερα, όταν έχεις το πρόβλημα από τις 15:00 της προηγούμενης ημέρας".

Αρκετοί ασθενείς και συγγενείς τους εξέφρασαν δυσαρέσκεια για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε και για το γεγονός ότι από χθες δεν λειτουργούν τα κλιματιστικά.

Πηγή: http://showtime-cy.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου