Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Θέατρο του παραλόγου: Γραπτός μονόλογος αντί κατάθεσης από τον πρώην Πρόεδρο

Τη στιγμή που θεωρείται ποινικό αδίκημα η μη κατάθεση ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, για ακόμα μια φορά ο πρώην Πρόεδρος επέλεξε το δικό του μοναχικό δρόμο της απαξίωσης της νομοθεσίας που διέπει την επιτροπή.

Κατόπιν της αρνητικής στάσης που επέδειξε ο πρώην Πρόεδρος ενώπιον της ερευνητικής και με την κοινή γνώμη να διερωτάται για τους λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτή την κίνηση, ο ίδιος αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το γραπτό υπόμνημα που η επιτροπή του αρνήθηκε να καταθέσει ενώπιόν της .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση αυτή συνιστά ποινικό αδίκημα, κάτι το οποίο οι σύμβουλοι του πρώην Προέδρου σίγουρα γνώριζαν, εφόσον η μη συμμόρφωση και η αποχώρηση από τις διαδικασίες της Ερευνητικής, διέπεται από τον περί Ερευνητικών Επιτροπών Νόμο.

Η στάση αυτή λοιπόν του προέδρου, είναι φυσικό και επόμενο να δημιουργεί πολλαπλά ερωτηματικά, ειδικά αν ληφθεί υπόψιν και η σπουδή του πάση θησεία να εκφωνήσει ανεμπόδιστα και χωρίς να δεχτεί ερωτήσεις, το γραπτό υπόμνημα το οποίο η Ερευνητική επιτροπή του αρνήθηκε να εκφωνήσει.

Το συγκεκριμένο λογύδριο εκφωνήθηκε από τον κ. Δημήτρη Χριστόφια στη Δημοσιογραφική Εστία.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου