Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ ΜΕ ΡΩΣΙΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΕΣ

Ενθαρρυντικά μηνύματα προς τους ξενοδόχους της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά ότι ο Σεπτέμβριος θα κυμανθεί στα ίδια ψηλά επίπεδα κρατήσεων όπως και τον Αύγουστο, δημιουργεί η κρίση στην Αίγυπτο, αφού λόγω των συνεχιζόμενων ταραχών οι ρώσοι τουριστικοί πράκτορες μεταφέρουν τους πελάτες τους σε άλλες χώρες μεταξύ των οποίων και η Κύπρος.

Ηδη δρομολογήθηκαν επιπλέον πτήσεις προς Κύπρο. Όπως ανέφερε ο λειτουργός της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου Λάκης Αβρααμίδης «από τις 26 Αυγούστου φαίνεται να δημιουργείται ένα κενό στις κρατήσεις και αυτό διότι φέτος το παζάρι κινείται κυρίως με τουρίστες της τελευταίας στιγμής. Η ίδια κατάσταση παρατηρείται διεθνώς, αφού λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ο κόσμος μελετά πλέον πολύ σοβαρά την κάθε του κίνηση και το σκέφτεται διπλά προτού ανέβει στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει».
  
Πρόσθεσε πως η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Ελλάδα είναι οι χώρες στις οποίες οι Ρώσοι κυρίως τουριστικοί πράκτορες άρχισαν εδώ και λίγες εβδομάδες να μεταφέρουν τους πελάτες τους που είχαν προγραμματισμένα πακέτα διακοπών στην Αίγυπτο. Ηδη άρχισε από χθες η δρομολόγηση επιπλέον πτήσεων από τη Ρωσία προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. 

 «Η εξέλιξη αυτή στέλλει ενθαρρυντικά μηνύματα στους ξενοδόχους της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά ότι ο Σεπτέμβριος θα κυμανθεί στα ίδια ψηλά επίπεδα κρατήσεων με τον Αύγουστο», είπε και πρόσθεσε πως «η κρίση στην Αίγυπτο αναμένεται να ωφελήσει, ως ένα βαθμό, και την ξενοδοχειακή βιομηχανία της Λάρνακας». 

 Σημείωσε πως «σε γενικές γραμμές, οι τρεις μήνες του καλοκαιριού κύλησαν αρκετά ικανοποιητικά όσον αφορά τις διανυχτερεύσεις σε καταλύματα της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά. Είχαμε μια πληρότητα γύρω στο 95%, κυρίως τον Αύγουστο, τόσο στα ξενοδοχεία, όσο και στα τουριστικά διαμερίσματα».

Πηγή: http://showtime-cy.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου