Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

WTA: Ποια να την σταματήσει;


Απτόητη η Σερίνα Γουίλιαμς, συνέτριψε και την Μαγκνταλένα Ριμπαρίκοβα στους προημιτελικούς της Παρασκευής στο Rogers Cup του Τορόντο και σφράγισε το ραντεβού με την Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα, στα ημιτελικά της Premier διοργάνωσης.

Το τελευταίο εισιτήριο για τις "4" καλύτερες του Τορόντο, δεν θα μπορούσε να είχε άλλον αποδέκτη...

Η Σερίνα Γουίλιαμς, το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποίησε περίπατο απέναντι στην φορμαρισμένη Μαγκνταλένα Ριμπαρίκοβα και με 6-1, 6-1 επί της Σλοκάβας, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα ημιτελικά του Rogers Cup, εκεί όπου περίπεμενε από νωρίτερα η Ραντβάνσκα.

Το Νο1 του ταμπλό, χρειάστηκε ακριβώς 60 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο της 24χρονης, Νο42 της παγκόσμιας κατάταξης, Ριμπαρίκοβα η οποία προερχόταν απ'την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου της στην Ουάσινγκτον και από ένα σερί 8 συνεχόμενων νικών.

Η 31χρονη Αμερικανίδα, έχασε μόνο μια φορά το σερβίς της στο 4ο game του 2ου σετ ενώ η Ριμπαρίκοβα κράτησε μόνο μια φορά το σερβίς της σε ολόκληρο το ματς.

"Είμαι πολύ πιο ικανοποιημένη απ'τις επιστροφές μου σήμερα. Σέρβιρε πολύ καλά αλλά είμαι πανευτυχής απ'το αποτέλεσμα σήμερα" τόνισε η Σερίνα η οποία οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς τον 8ο τίτλο της τη φετινή σεζόν και 54ο στην καριέρα της.


Συνολικά στο Τορόντο, η Γουίλιαμς έχει απωλέσει μόλις 10 games στα τρία πρώτα της παιχνίδια στο Premier τουρνουά προετοιμασίας για το US Open. Πέντε απ'την Φραντσέσκα Σκιαβόνε στον πρώτο της αγώνα, τρία απ'την Κίρστεν Φλίπκενς και μόλις δύο απ'την Ριμπαρίκοβα.

Αυτή ήταν η 8η συνεχόμενη νίκη της Σερίνα Γουίλιαμς στο tour, μετά την απρόσμενη ήττα της στον 4ο γύρο του Wimbledon Championships απ'την Σαμπίν Λισίτσκι.

Στα ημιτελικά του Τορόντο, η Σερίνα θα αντιμετωπίσει το Νο3 του ταμπλό, Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα που νωρίτερα δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στην Σάρα Εράνι, επικρατώντας με 7-6(1), 7-5 της Ιταλίδας, Νο5 της διοργάνωσης.

Η Αμερικανίδα έχει κερδίσει την Άγκα στα πέντε προηγούμενα ραντεβού τους στο tour...

"Είναι ωραίο match-up για μένα. Τα κάνει όλα τόσο καλά. Φέτος έχει καλύτερη χρονιά. Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ματς. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο. Ελπίζω να παίξω καλά και να πιάσω το καλύτερό μου τένις" είπε η Γουίλιαμς.

Επίσης στο απογευματινό session της Παρασκευής, η Σοράνα Κιρστέα πέτυχε μια μεγάλη ανατροπή επί της Πέτρα Κβίτοβα και έβγαλε εκτός υπεράσπισης την κάτοχο του τίτλου στο Τορόντο.

Η Ρουμάνα, Νο27 της παγκόσμιας κατάταξης, επιβλήθηκε με 4-6, 7-5, 6-2 της αριστερόχειρας Τσέχας και θα συναντήσει στα ημιτελικά την Κινέζα, Νο4 του ταμπλό, Να Λι που προηγουμένως είχε νικήσει με 7-6(1), 6-2 την Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα.

Παρασκευή 09/08: Προημιτελικά Rogers Cup
1-Williams (U.S.) beat Rybarikova (Slovakia) 6-1 6-1
Cirstea (Romania) beat 6-Kvitova (Czech Republic) 4-6 7-5 6-2
4-Li Na (China) beat Cibulkova (Slovakia) 7-6(1) 6-2
3-Radwanska (Poland) beat 5-Errani (Italy) 7-6(1) 7-5
Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου