Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Την πρόταση για την Αμμόχωστο μετέφερε ο Σαμαράς στο ΓΓ ΟΗΕ

Την πρόταση του Πρόεδρου Αναστασιάδη για την Αμμόχωστο, μετέφερε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, με τον οποίο συναντήθηκε τα μεσάνυκτα στη Νέα Υόρκη.

Σε δηλώσεις ύστερα από τη συνάντηση, που κράτησε 45 λεπτά, ο κύριος Σαμαράς ανέφερε ότι ανέλυσε στον κύριο Μπάν τις ελληνικές θέσεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την Αθήνα, μεταξύ των οποίων το Κυπριακό και το ζήτημα των Σκοπίων.

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε συζητήσει το Κυπριακό και στη συνάντησή του με τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί αυτή την περίοδο.

Να επενδύσουν στην Ελλάδα κάλεσε ο πρωθυπουργός τους ομογενείς

Στο πλαίσιο των επαφών του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συναντήθηκε με ομογενείς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο Κυπριακό και είχε επαφές με οικονομικούς παράγοντες.

Ο κύριος Σαμαράς κάλεσε τους ομογενείς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα βοηθώντας στην ανάκαμψη της χώρας.

Επεσήμανε τις θυσίες του ελληνικού λαού τονίζοντας ότι όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητά τους προκειμένου η Ελλάδα να εξέλθει από την κρίση.

Εκπληρώνουμε, είπε, τις υποχρεώσεις μας, για να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και να μπορέσουμε να ξαναβγούμε στις αγορές.

Source: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου