Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ATP: Φαβορί ο Νόλε


Κατά την προσφιλή του τακτική και δικαιολογώντας την άποψή του λόγω της επιφάνειας, ο Ράφαελ Ναδάλ χαρακτήρισε φαβορί τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον σημερινό τιτάνιο ημιτελικό τους στο Rogers Cup του Μόντρεαλ, λέγοντας ότι πρέπει να παίξει τέλεια αν θέλει να κερδίσει τον Νόλε στην αγαπημένη του επιφάνεια.

Παρόλο που δεν έχει γνωρίσει ακόμη την ήττα φέτος σε hard court τουρνουά (όλα κι όλα δύο έχει παίξει), ο Ράφαελ Ναδάλ καλείται να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό για να διατηρήσει το αήττητο στις σκληρές επιφάνειες και να δώσει μεγάλη ώθηση στον εαυτό του, στην προσπάθεια που κάνει να τερματίσει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης μέσα στο 2013.

Ο Ισπανός, μετά την τρίτη συνεχόμενη straight sets νίκη του στο Μόντρεαλ, επί του Μαρίνκο Ματόσεβιτς στον τελευταίο προημιτελικό της Παρασκευής, θα συναντήσει στα ημιτελικά τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και υπερασπιστή του τίτλο στο Καναδέζικο Masters, Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος λίγο νωρίτερα άγγιξε την τελειότητα στην εντυπωσιακή επικράτηση επί του Ρισάρ Γκασκέ.

Ο 27χρονος αριστερόχειρας απ'τη Μαγιόρκα, επιβλήθηκε με 6-2, 6-4 του Αυστραλού και σφράγισε το πολυαναμενόμενο ραντεβού με τον Νόλε στην "4αδα", δίνοντας συνέχεια σε έναν απ'τα πιο αμφίρροπα θρυλικά rivalries στην ιστορία του αθλήματος.

"Είναι πάντα συναρπαστικό να παίζω κόντρα στον Νόβακ σε ένα σπουδαίο τουρνουά της σειράς Masters 1000. Θα είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι και θα βάλω τα δυνατά μου, όπως κάνω πάντα" είπε ο Ναδάλ στην courtside συνέντευξη, μετά τη νίκη επί του Ματόσεβιτς.

Λίγο αργότερα, ο Ισπανός ταυρομάχος, χαρακτήρισε φαβορί για τη νίκη τον Νόβακ Τζόκοβιτς, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη επιφάνεια είναι η πιο ταιριαστή στο παιχνίδι του Σέρβου, κάτι που φάνηκε και στην αναμέτρηση με τον Γκασκέ.

"Οι συνθήκες ταιριάζουν περισσότερο στον Νόβακ. Ειδικά οι συνθήκες εδώ που είναι ένα απ'τα πιο γρήγορα courts στα σκληρά τουρνουά στο tour. Αυτό ίσως τον κάνει φαβορί" τόνισε χαρακτηριστικά το νέο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Συνεχίζοντας την αναφορά του στην σημερινή (03:00GR) τιτανομαχία με τον Τζόκοβιτς στα ημιτελικά του Μόντρεαλ, ο Ράφα πρόσθεσε: "Είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που αγωνίζομαι αυτή την εβδομάδα. Θα παλέψω στο αυριανό παιχνίδι. Είμαι ενθουσιασμένος που θα αντιμετωπίσω έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, έναν απ'τους καλύτερους στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή τον καλύτερο. Θα χρειαστεί να παίξω το καλύτερό μου αν θέλω να έχω πιθανότητες για τη νίκη"

Αυτή θα είναι η 36η φορά που θα συναντηθούν οι δύο "άσπονδοι εχθροί", με τον Ναδάλ να προηγείται 20-15 στο συνολικό σκορ, όμως να υπολείπεται με 5-11 στα παιχνίδια που έχουν δώσει σε hard courts.

Το πιο πρόσφατο ραντεβού τους ήταν στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν, τον περασμένο Ιούνη όπου ο Ναδάλ με μια επική ανατροπή στο 5ο set, επιβλήθηκε 6-4, 3-6, 6-1, 6-7(3), 9-7 του Νόλε και στη συνέχεια πανηγύρισε τον 8ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του στο Παρίσι.

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου