Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ψάχνουν το μπαμ με Τζαλμά (videos)

Πώς να αγνοήσεις τέτοιες πληροφορίες, όταν ο παίκτης είναι Αγκολέζος, στέλεχος της Εθνικής του Βιντιγκάλ το 12 στο Κόπα Άφρικα και είναι και επιθετικός;

Στο κάτω, κάτω της γραφής αφού δεν τα κατάφεραν με τον Μανούτσο, ούτε και με το Ματέους δεν αποκλείεται να κοιτάζουν το τρίτο μέλος της τριπλέτας της Εθνικής Αγκόλας στο Κόπα Άφρικα.

Ο λόγος για τον 26χρονο Μπράουμ Μανουέλ Κάμπος πιο γνωστός ως Τζαλμά. Πρόκειται για εν ενεργεία διεθνή με την Αγκόλα ο οποίος -παρακαλώ- ανήκει στη Πόρτο από τη σεζόν 11-12. Από το 05-06 μέχρι και το 10-11 ήταν μέλος της Μαρίτιμο με την οποία έχει συνολικά 97 συμμετοχές και 19 γκολ.

Το μεγαλύτερο επίτευγμα της καριέρας του έχει να κάνει με την ένταξη του στους Δράκους του Οπόρτο στην οποία για ενάμιση σεζόν κατάφερε να φορέσει 14 φορές την ένδοξη φανέλα των πρωταθλητών Πορτογαλίας. Τη περσινή σεζόν δόθηκε δανεικός στην Τουρκική Κασίμπασα (τερμάτισε 6η στο πρωτάθλημα) έχοντας 22 συμμετοχές και τρία γκολ. 

Ο ύψους 1,75 φορ ταιριάζει γάντι στα πλάνα του Βιντιγκάλ ο οποίος τον γνωρίζει πολύ καλά αφού ως προπονητής της Εθνικής Αγκόλας το χρησιμοποιούσε στο 4-2-3-1 ως ένα από τους δύο εξτρέμ πλαισιώνοντας μαζί με το Ματέους τον Μανούτσο που αγωνιζόταν στην κορυφή. 

Ενολίγοις ο Τζαλμά μπορεί να κινηθεί τόσο στο δεξί όσο και στο αριστερό άκρο ενώ υπό τις περιστάσεις αναλαμβάνει και χρέη επιθετικού κορυφής δίνοντας έτσι σωρεία επιλογών στον προπονητή του για το πως θα στελεχώσει τη γραμμή κρούσης. Πρέπει επισης να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι ο παίκτης έχει Πορτογαλικό διαβατήριο στοιχείο απαραίτητο για να έρθει στην ομάδα.

Η περίπτωση του πάντως κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη καθώς διατηρεί συμβόλαιο με τη Πόρτο μέχρι το 2016. Ουσιαστικά οι ιθύνοντες της ΑΕΛ με τη βοήθεια φυσικά του Βιντιγκάλ και του Ρούι Τζούνιορ θα προσπαθήσουν να τον εντάξουν στην ΑΕΛ με τη μορφή δανεισμού. 

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ωστόσο πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι ο Τζαλμά αποτελεί διακαή πόθο του προπονητή των Λεόντων. Ο παίκτης εξ όσων γνωρίζουμε εκπροσωπείται από ισχυρό γραφείο μάνατζερ στην Πορτογαλία το οποίο έχει μεταξύ άλλων στο πελατολόγιο του, Πορτογάλους παίκτες του ΑΠΟΕΛ αλλά και το Ρούι Μιγκέλ γνωστός ως «βάλτο ρε Ρούι».



Πηγή: http://24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου