Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Θύματα εγκληματικής συμπεριφοράς έπεσαν σκυλιά στη Λεμεσό

Λεμεσός: Θύμα κτηνώδους και εγκληματικής συμπεριφοράς, που δεν νοείται να έχει άνθρωπος, έπεσε ένα μικρό σκυλάκι στη Λεμεσό. 

Πρόκειται για την Πέγκυ (φωτό), η οποία βρέθηκε χθες σε κομματώδη κατάσταση μετά που κάποιος βάναυσα την έσερνε με το αυτοκίνητο του στην άσφαλτο. 

Το άτυχο σκυλί που έζησε την κτηνώδη αυτή, καταδικαστέα και αρρωστημένη πράξη, έπαθε εγκαύματα με αποτέλεσμα να χάσει μεγάλο μέρος του δέρματος του και να κινδυνεύει ακόμα και να πεθάνει.

Μάρτυρες αυτής της σοκαριστικής εικόνας υπήρχαν αλλά κανείς δεν είδε τις πινακίδες του αυτοκινήτου πίσω από το οποίο η Πέγκυ ήταν δεμένη και σερνόταν στην άσφαλτο.

Σύμφωνα με την εθελοντική Οργάνωση Pets2Adopt Cyprus, η σκυλίτσα βρίσκεται σε ιδιώτη κτηνίατρο, ο οποίος ανέλαβε προς το παρόν τη θεραπεία και τη φροντίδα της. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το κόστος, στο οποίο θα ανέλθει η φροντίδα της καθότι το σώμα του σκυλιού έχει γεμίσει πληγές. Βρίσκεται σε κατάσταση που χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση ενώ όταν θα είναι καλύτερα, θα χρειαστεί να μείνει σε καθαρό χώρο.

Εκτός όμως από την Πέγκυ, κι άλλα σκυλιά βίωσαν τη χειρότερη πλευρά που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Ένα ακόμη σκυλί βρέθηκε την Κυριακή και πάλι στη Λεμεσό, με το ένα πόδι του σφικτά δεμένο, που σύμφωνα με τον κτηνίατρο που το έχει εξετάσει, το πιθανότερο «κάποιος το έδεσε για πλάκα».

Αποτέλεσμα αυτής της εγκληματικής ενέργειας είναι τώρα το σκυλί να παλεύει να μην χάσει το πόδι του, το οποίο κινδυνεύει με ακρωτηριασμό.

Τρίτο περιστατικό αποτελεί ο Ρωμαίος, ένα σκυλί που βρέθηκε από πολίτες κοντά στο Φράκτη των Πολεμιδιών, στη Λεμεσό, χτυπημένο με σπασμένο πόδι και εγκαταλελειμμένο.

Όλα αυτά τα περιστατικά καθώς επίσης και τόσα άλλα που σημειώνονται εις βάρος των ζώων, έχουν εξοργίσει φιλόζωους πολίτες και οργανώσεις. Ιδιαίτερα οι δεύτερες, οι οποίες στελεχώνονται κυρίως από εθελοντές.

Κραυγή απόγνωσης από τους ανθρώπους αυτούς που δύσκολα αντεπεξέρχονται οικονομικά για τη φροντίδα των ζώων αλλά και για το γεγονός ότι η Πολιτεία μοιάζει ανήμπορη να εφαρμόσει τη νομοθεσία, να λάβει μέτρα και να τιμωρήσει τους ενόχους που κακοποιούν ζώα.

Πηγή: http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου