Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Σε διήμερη συνεδρία συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο.

Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο σε διήμερη συνεδρία. Στο επίκεντρο τρόποι αποτελεσματικότερης λειτουργίας και ο διορισμός Συνομιλητή στο κυπριακό.

Οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να προσέλθουν στη Σύνοδο με συγκεκριμένες προτάσεις.

O Α.Μαυρογιάννης υποψήφιος συνομιλητής για το κυπριακό

Ο νυν Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου για τον υποψήφιο Συνομιλητή για το κυπριακό.Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρέσβης Αντρέας Μαυρογιάννης, τυγχάνει ευρύτερης αποδοχής, αν και από πλευράς ΑΚΕΛ υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις.

Καθορίζεται νέος τρόπος λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο ότι στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου θα καθοριστεί ο νέος τρόπος λειτουργίας του Σώματος, μετά από εισηγήσεις του Προέδρου της δημοκρατίας.

Σύσταση ομάδας νομικών για τις διαπραγματεύσεις

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν, εξάλλου, στο SigmaLive ότι μεταξύ των προτάσεων του Προεδρικού βρίσκεται η σύσταση ομάδας νομικών, που θα υποβοηθεί την διαπραγμάτευση, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί βοήθεια από νομικό οίκο του εξωτερικού.

Το Προεδρικό προκρίνει επίσης τη διατήρηση των ομάδων εργασίας, καθώς και των Τεχνικών Επιτροπών.

Επίσης προκρίνει τη δέσμευση του Προέδρου της δημοκρατίας όταν υπάρχει ομοφωνία των αποφάσεων ή κοινές θέσεις κομμάτων, που εκπροσωπούνται σε ποσοστό 75%.

Πηγή: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου