Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων: Παγκύπριο Ρεκόρ Νεανίδων η Σκεύη Ανδρέου (11.82)!

Η Σκεύη Ανδρέου στην πρώτη ημέρα του 12ου Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων που διεξάγεται στην Ουτρέχτη , σημείωσε Παγκύπριο Ρεκόρ Κορασίδων στον προκριματικό των 100μ. με 11.82. Στον τελικό των 400μ. η Καλλιόπη Κουντούρη.

Η Σκεύη Ανδρέου ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια κατά την πρώτη μέρα του αγωνιστικού προγράμματος του 12ου Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων που διεξάγεται στην Ουτρέχτη. Στον προκριματικό των 100 μέτρων, σημείωσε νέα ατομική επίδοση με 11.82 (+0.7 ταχ. αν.) που αποτελεί και Νέο Παγκύπριο Ρεκόρ Κορασίδων βάζοντας υποθήκη ακόμη και για το χρυσό μετάλλιο του αγωνίσματος.

Η Ανδρέου έτρεξε στην 2η προκριματική σειρά και τερμάτισε άνετα στα τελευταία μέτρα, δείχνοντας ότι μπορεί να κατεβάσει το χρόνο της ακόμη περισσότερο. Σημείωσε τον καλύτερο χρόνο από τις 28 αθλήτριες που συμμετείχαν στον προκριματικό, την ώρα που η σημαντικότερη αντίπαλος της Κριστίνα Σίβκοβα, αποκλείστηκε λόγω άκυρης εκκίνησης.

Λίγο αργότερα, η Καλλιόπη Κουντούρη, κέρδιζε την πρόκριση της στον τελικό στο αγώνισμα των 400μ. Έτρεξε στην πρώτη προκριματική σειρά και τερμάτισε στην 2η θέση κερδίζοντας αυτόματα το εισιτήριο για τον τελικό που θα διεξαχθεί την Τετάρτη (19.45). Η Κουντούρη σημείωσε χρόνο 56.24 που ήταν ο 4ος σε σύνολο 21 αθλητριών. Αν εξαιρέσει κανείς τη Γαλλίδα Καρτί που δείχνει ασυναγώνιστη με το 54.65 που σημείωσε, άλλες 4-5 αθλήτριες ανάμεσα τους και η Κουντούρη, θα διεκδικήσουν τα υπόλοιπα μετάλλια. Οι δύο αθλήτριες του Στίβου συνοδεύονται από τον προπονητή Κυριάκο Κυριάκου.

Συνέχεια με πέντε αθλητές σε τρία αθλήματα

Σημαντική μέρα η Τρίτη για την Κυπριακή ομάδα, αφού θα υπάρξουν αγωνιστικές παρουσίες με πέντε αθλητές και στα τρία αθλήματα που μετέχει η Κύπρος.

Στο Στίβο, η Σκεύη Ανδρέου έδειξε από την παρουσία της στον προκριματικό ότι οι προσδοκίες φτάνουν μέχρι το πιο ψήλο σκαλί του βάθρου. Ο ημιτελικός είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 17.05, και εφόσον όλα εξελιχθούν φυσιολογικά, θα λάβει μέρος στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 19.20.

Στο Τζούντο θα αγωνιστούν και οι δύο αθλητές της ομάδας. Πρώτη θα λάβει μέρος στην κατηγορία 48Kg< η Ευδοκία Χατζηαδάμου η οποία θα αντιμετωπίσει την Κουτκάιτε Τζέστινα από τη Λιθουανία (11.00). Λίγο αργότερα, ο Χρίστος Τρικωμίτης που πέρασε «μπάι» τον πρώτο γύρο, θα αγωνιστεί στην κατηγορία 55Kg<, έχοντας ως πρώτο αντίπαλο τον νικητή της αναμέτρησης Πέεφ Κιρίλ (Βουλγαρία)-Βιέρι Ντενίς (Μολδαβία). Τους δύο αθλητές συνοδεύει ο προπονητής Σπύρος Σπύρου.

Στη Γυμναστική η ομάδα που αποτελούν οι Μάριος Γεωργίου και Χαράλαμπος Μελαναρκίτης θα αγωνιστεί στο 3ο γκρουπ των χωρών που θα λάβουν μέρος στο ομαδικό (17.00), με στόχο ένα πλασάρισμα στην πρώτη 12άδα. Παράλληλα μέσω του ομαδικού οι αθλητές θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στους τελικούς των έξι ατομικών αγωνισμάτων που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή. Τους αθλητές συνοδεύει ο προπονητής Παναγιώτης Πετρίδης.

Ο Ζαγκ Ρογκ συναντήθηκε με τους αθλητές
O Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζαγκ Ρογκ συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας με αθλητές που εκπροσωπούσαν την κάθε μία από τις 49 χώρες που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Χωριό, και την Κύπρο εκπροσώπησε ο αθλητής της Γυμναστικής Χαράλαμπος Μελαναρκίτης. Η δημιουργία της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων ήταν μια ιδέα του ιδίου του Δρ Ρογκ, ο οποίος όπως ανέφερε, την θεωρεί ως ένα από τα μεγάλα επιτεύγματα της 20ετούς παρουσίας στην ηγεσία της ΔΟΕ η οποία τερματίζεται τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ που ξεκίνησε την σταδιοδρομία του από αθλητής και έφτασε στο ανώτατο σημείο της Παγκόσμιας ιεραρχίας του αθλητισμού, κάλεσε του νέους αθλητές να αποφύγουν οτιδήποτε έχει σχέση με το ντόπινγκ κατά τη διάρκεια της αθλητικής τους καριέρας, και να παραμείνουν στο χώρο του αθλητισμού για να βοηθήσουν τους επόμενους αθλητές με τις εμπειρίες που θα έχουν ήδη αποκτήσει όταν αυτή φτάσει στο τέλος της.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου