Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Η μάνα του ήθελε να τον αποτρέψει από την αυτοκτονία και τη σκότωσε

Το κουβάρι του εγκλήματος που διαδραματίστηκε πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες στην Ξάνθη και συγκλόνισε το πανελλήνιο, άρχισε να ξετυλίγεται.

Πρόκειται για τη δολοφονία μίας μητέρας από τον ίδιο της τον γιο. Ο 41χρονος είχε πάει στο σπίτι της μητέρας του και τη σκότωσε με δύο πυροβολισμούς, στην πλάτη, με την καραμπίνα του.

Ο δράστης δούλευε σε ένα εργοστάσιο στην περιοχή, όταν στις 5 Ιουλίου ζήτησε άδεια και έφυγε νωρίτερα από τη δουλειά. Από εκεί κατευθύνθηκε στο σπίτι της μητέρας του, αποφασισμένος να βάλει τέλος στη ζωή του και τελικά, την σκότωσε. Αμέσως μετά πήγε στο αστυνομικό τμήμα και παραδόθηκε, ομολογώντας το έγκλημα που λίγο πριν είχε διαπράξει.

Η συνήγορος του δράστη κάνει λόγο για έναν άνθρωπο με πολλά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία επιδεινώθηκαν από τα όσα συνέβαιναν γύρω του.

Συγκεκριμένα, ο 41χρονος, πατέρας ενός παιδιού 3,5 ετών, είχε μία φυσιολογική οικογένεια και πολύ καλές σχέσεις με τη μητέρα του.

Πριν από τέσσερα χρόνια έχασε τον πατέρα του. Εκεί άρχισε ο προσωπικός του Γολγοθάς. Η γυναίκα του, μετά από δύο αποβολές, διαγνώσθηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας, ασθένεια η οποία της δημιούργησε κινητικά προβλήματα. Τα προβλήματά του όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Η μητέρα του, λίγο αργότερα, διαγνώσθηκε με καρκίνο, ενώ ο γαμπρός του νοσηλεύτηκε για ξυλοδαρμό. Η ήδη εύθραυστη ψυχολογική του κατάσταση επιδεινώθηκε και ξεκίνησε φαρμακευτική αγωγή. Ακολούθησαν δύο αποτυχημένες απόπειρες αυτοκτονίας.

Και η τρίτη, όμως αποδείχθηκε αποτυχημένη. Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, ο 41χρονος πήγε στη μητέρα του, για να την αποχαιρετίσει.

“Εκεί πάνω η μητέρα του τον ικετεύει να μην το κάνει. Τον εκλιπαρεί με βάση του ότι αυτός έχει όλη τη ζωή μπροστά του, έχει οικογένεια, έχει όλο το μέλλον και τον εκλιπαρεί να πυροβολήσει αυτήν, το οποίο μέσα στη θολούρα του το κάνει, χωρίς να συνειδητοποιεί τι κάνει. Ακολούθως τηλεφώνησε στην αστυνομία και παραδόθηκε. Αυτό είναι το ιστορικό. Δεν είχε κανένα πρόβλημα με τη μητέρα του, αντίθετα τη λάτρευε και την υπεραγαπούσε. Είναι μια ιστορία που δείχνει την αγάπη της μάνας για το παιδί, όπου τον σώζει ουσιαστικά από τη αυτοκτονία και μπαίνει η ίδια ως θύμα” δηλώνει η δικηγόρος.

Σχολιάζοντας, μάλιστα, η ίδια το εάν ο δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα τονίζει πως ο 41χρόνος θα εξεταστεί από ειδικούς γιατρούς οι οποίοι θα αποφανθούν σχετικώς για την κατάστασή του.

Το Σάββατο, 06 Ιουλίου, ο Σ.Π. οδηγήθηκε στην Εισαγγελία, κρίθηκε προφυλακιστέος και η υπόθεση πλέον έχει λάβει τον δρόμο των δικαστηρίων.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου