Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Έφηβος σκότωσε τον 11χρονο αυτιστικό αδελφό του

Ένας 16χρονος, ετεροθαλής αδελφός ενός 11χρονου αυτιστικού αγοριού, που βρέθηκε νεκρό στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, στην νότια Καλιφόρνια, είναι ο βασικός ύποπτος για το φόνο του.

Ο έφηβος θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο, τη Δευτέρα, για την εκδίκαση της υπόθεσης του φόνου.

Ο 11χρονος Τέρι είχε εξαφανιστεί από την περασμένη Κυριακή, οπότε και εκατοντάδες εθελοντές τον έψαχναν στους δρόμους.

Την Τετάρτη οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι βρήκαν το πτώμα ενός αγοριού, που ταίριαζε στην περιγραφή του Τέρι, σε έναν ρηχό τάφο, κάτω από ένα δέντρο στην αυλή του σπιτιού, όπου έμενε ο Τέρι μαζί με τη μητέρα του, τον ετεροθαλή αδελφό του και την υπόλοιπη οικογένειά τους.

Οι κατήγοροι διερευνούν αν ο 16χρονος θα δικαστεί σαν ανήλικος ή σαν ενήλικος.

Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις της μητέρας του, ο Τέρι ήταν ένα αυτιστικό αγόρι, που έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή και απαντούσε μόνο στο παρατσούκλι “JuJu”.

Ο πατέρας του, ωστόσο, επιμένει ότι το παιδί δεν ήταν αυτιστικό. Ο ίδιος λέει ότι μέχρι το 2011 ζούσε μαζί του ο 11χρονος και ότι ήταν ένα φυσιολογικό παιδί που του άρεσαν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και το μπάσκετ. Από το 2011 και μετά πήγε να ζήσει με τη μητέρα του.

“Ήταν ένα πολύ έξυπνο παιδί, με αρχές, τουλάχιστον όταν τον άφησα στη μητέρα του” δήλωσε ο 62χρονος πατέρας του, πρώην οδηγός που ζει στη δυτική Ντακότα.

“Μπορείς να πατούσε τα κουμπιά που σε εκνευρίζουν. Αλλά κατά τα άλλα ήταν ένα κανονικό αγόρι, που έκανε τα πάντα για να περάσει το δικό του”συμπλήρωσε ο πατέρας.

Ο ίδιος βοηθούσε στην ανατροφή και του δεύτερου παιδιού, που κατηγορείται για το φόνο.

Οι ερευνητές είπαν στον πατέρα ότι ο Τέρι πέθανε από χτύπημα στο κεφάλι, χωρίς να του δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες, αφού η υπόθεση βρισκόταν ακόμα υπό διερεύνηση.

Όσο ο Τέρι ήταν εξαφανισμένος, εκατοντάδες εθελοντές είχαν “χτενίσει” την περιοχή, για να ανακαλύψουν που είναι το παιδί.

Ακόμα και ελικόπτερα συμμετείχαν στις έρευνες. Εν τέλει, ένας ντετέκτιβ έδωσε τα εύσημα σε μία από τις εθελόντριες που συμμετείχαν στις έρευνες, η οποία υποστηρίζει ότι είδε ένα όραμα, για το που θα βρεθεί ο Τέρι.

Ο ντετέκτιβ δήλωσε ότι η γυναίκα επέμενε πως το πτώμα του παιδιού βρίσκεται σε ένα σημείο, το οποίο είχε ήδη ερευνηθεί ενδελεχώς. Όταν πήγε η ίδια μαζί με τους αστυνομικούς, το πτώμα βρέθηκε αμέσως, στο σημείο που τους είχε υποδείξει.

“Πήγε αμέσως στο σημείο του σπιτιού και κατευθείαν εκεί που βρισκόταν θαμμένο το παιδί” περιγράφει ο αστυνομικός και προσθέτει ότι “πρώτη φορά στα 23 χρόνια που δουλεύω, βλέπω κάτι τέτοιο”.
Πηγή: http://www.newsit.com.cy



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου