Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Η απάντηση του υπ. Παιδείας στην παραιτηθείσα Ζήνα Πουλλή που μίλησε για ρουσφέτια στη Μ. Εκπαίδευση

Απορρίπτει τους λόγους για τους οποίους η Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης του υπ. Παιδείας, υπέβαλλε την παραίτηση της, ο υπουργός Κυριάκος Κενεβέζος. Η κυρία Πουλλή έκανε χθες λόγο, για ανθρώπους που ασχολούνται αποκλειστικά με το ρουσφέτι.

Έκπληξη δηλώνει ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας, από την επιστολή της Ζήνας Πουλλή, η οποία, μιλά ξεκάθαρα για πρακτικές ρουσφετιού και υποδεικνύει ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν αποσπασμένοι στην ιεραρχία της Μέσης Εκπαίδευσης, χωρίς κανένα θεσμικό ρόλο, αλλά με υπερεξουσίες, που τους παραχωρούνται αυθαίρετα και αυθαίρετα, όπως αναφέρει τις χρησιμοποιούν.

Η απάντηση προς την κυρία Πουλλή, ήρθε αργά το απόγευμα, με γραπτή δήλωση, του υπουργού, Κυριάκου Κενεβέζου,
η οποία αναφέρει τα εξής

«Στις 11 Ιουλίου 2013, με έκπληξη έλαβα γνώση του αιτήματος της Διευθύντριας Μέσης Εκπαίδευσης, κυρίας Ζήνας Πουλλή, για πρόωρη οικειοθελή αφυπηρέτηση. Με ιδιαίτερη δε έκπληξη, στις 12 Ιουλίου 2013, έλαβα γνώση της δημόσιας δήλωσης της κυρίας Πουλλή για τους λόγους της πρόωρης αφυπηρέτησής της. Τα όσα αναφέρονται στη δήλωση ημερομηνίας 12 Ιουλίου 2013, όπου η πρόωρη οικειοθελής αφυπηρέτηση της κυρίας Πουλλή έχει μεταλλαχθεί σε παραίτηση, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Βρίσκονται δε σε αντίθεση με τα έργα που έχουν γίνει και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί κατά τους πρώτους 4 μήνες της νέας διακυβέρνησης. Είμαι βέβαιος ότι η εκπαιδευτική κοινότητα στην συντριπτική της πλειοψηφία συμμερίζεται τη θέση μου αυτή. «Οι παροικούντες εν Ιερουσαλήμ», και όχι μόνο, γνωρίζουν τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους η Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης επιθυμεί να αφυπηρετήσει. Σε κάθε περίπτωση, αντιλαμβάνομαι την επιλογή της να στηρίξει την πρόωρη αφυπηρέτησή της σε αβάσιμους ισχυρισμούς.Η κυρία Πουλλή προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στη Μέση Εκπαίδευση και γενικά στην Παιδεία του τόπου. Εκφράζω την εκτίμησή μου για την προσφορά και το έργο που έχει επιτελέσει και της εύχομαι κάθε καλό στην προσωπική και οικογενειακή της ζωή.Θεωρώ αχρείαστο να επανέλθω επί του θέματος».

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου