Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Μετεγχειρητικοί κίνδυνοι για όσους καταναλώνουν αλκοόλ

Άτομα τα οποία καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ κατά την διάρκεια της μέρας έχουν περισσότερες επιπλοκές μετά από μια χειρουργική επέμβαση συγκριτικά μ' αυτούς που απέχουν εντελώς από το αλκοόλ ή πίνουν με μέτρο.

Η ανάλυση βεβαιώνει ότι «το αλκοόλ και το χειρουργείο είναι κακός συνδυασμός» σημειώνει η Δρ Μαρι Ελίασεν.

Σύμφωνα με μελέτη της ερευνήτριας και των συνεργατών της, οι ασθενείς που έπιναν πολύ αλλά και εκείνοι που έκαναν κατάχρηση είχαν διπλάσιες πιθανότητες να αποβιώσουν τον μήνα μετά την χειρουργική επέμβαση, συγκριτικά με όσους απείχαν του αλκοόλ.

Ο κίνδυνος θανάτου ποίκιλε ανάλογα με τη σοβαρότητα της χειρουργικής διαδικασίας και αυτό γιατί, όσοι έπιναν πολύ είχαν επίσης 73% περισσότερες πιθανότητες μετεγχειρητικής λοίμωξης, 80% περισσότερες πιθανότητες αναπνευστικών δυσκολιών και 29% μεγαλύτερο κίνδυνο εισαγωγής στην μονάδα εντατικής θεραπείας, συγκριτικά με αυτούς που δεν έπιναν.

Η κατανάλωση ενός ή δύο ποτών την ημέρα δεν σχετίστηκε με μετεγχειρητικές επιπλοκές. Η κατάχρηση του αλκοόλ θέτει σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό σύστημα με την πάροδο του χρόνου, και καθιστά τον οργανισμό ευάλωτο σε λοιμώξεις.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου