Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Μια Γαλλίδα στο Λονδίνο – Η Μπαρτολί είναι η νέα «βασίλισσα» του Γουίμπλεντον

Το Γουίμπλεντον απέκτησε τη νέα του «Βασίλισσα» – και αυτή δεν είναι άλλη από τη Μαριόν Μπαρτολί. Η 29χρονη τενίστρια, χρειάστηκε μόλις 1 ώρα και 21 λεπτά για να επικρατήσει της Σαμπίνε Λιζίκι με 2-0 σετ και έγινε η πρώτη Γαλλίδα που παίρνει το τρόπαιο μετά την Αμελί Μορεσμό το 2006.

Όλοι πίστευαν ότι θα ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι η αναμέτρηση, καθώς η Μπαρτολί με τη Λιζίκι είχαν καταφέρει να αποκλείσουν τα μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης. Μάλιστα, κατά πολλούς, η 24χρονη Γερμανίδα ήταν και το μεγάλο φαβορί, καθώς είχε δείξει μεγάλη σταθερότητα και είχε νικήσει μέχρι και τη Σερένα Γουίλιαμς!

Ωστόσο όλα αυτά έμειναν στα χαρτιά, καθώς μέσα στο κορτ η Μπαρτολί έδειχνε ασταμάτητα. Με τρομερή αυτοπεποίθηση έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο, εκμεταλλεύτηκε το άγχος της Λιζίκι και «καθάρισε» το πρώτο σετ σε μισή ώρα με 6-1. Το ίδιο εντυπωσιακά ξεκίνησε και το δεύτερο σετ, με την Γερμανίδα να ξυπνάει προς το τέλος, αλλά όπως φάνηκε ήταν ήδη αργά. Η Μπαρτολί, πιο δύσκολα, κατάφερε να επικρατήσει με 6-4 και κατέκτησε δίκαια το τρόπαιο.

Source: http://inandout.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου