Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Αποκλειστικό: 50% η ποσότητα στο "12" να` ναι κάτω από 5τρις

Βόμβα του Υπουργού Ενέργειας σε εκδήλωση της ΝΕΔΗΚ στην Λάρνακα. Υποστήριξε ότι είναι 50 - 50 οι πιθανότητας να είναι η ποσότητα του φυσικού αερίου στο "Οικόπεδο 12" πάνω από 5τρις κυβικά μέτρα. Κίνδυνος να μείνει με άδεια χέρια η κυβέρνηση.


Προβληματισμό προκαλεί η δήλωση του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη σε εκδήλωση της Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος, χθες το βράδυ στην Λάρνακα. Ο κ. Λακκοτρύπης υποστήριξε ότι είναι "50 - 50" οι πιθανότητες να είναι η ποσότητα του φυσικού αερίου στο "Οικόπεδο 12" πάνω από 5 τρις κυβικά μέτρα. Σε ένα μήνα από σήμερα θα ξέρουμε όπως όλα δείχνουν την τελική ποσότητα.

Ο Υπουργός Ενέργειας μάλιστα είπε ότι, εαν τελικά δεν είναι πάνω από 5τρις τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να περιμένει και τις άλλες γεωτρήσεις στα άλλα οικόπεδα για να μπορέσει να προχωρήσει στο θέμα της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου.

Για την κατασκευή του Τερματικού, υποστήριξε ότι θα αγγίξει τα 10 δις ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα που θα προκύψουν από το φυσικό αέριο. Ο κ. Λακκοτρύπης είπε χαρακτηριστικά ότι "αφήσαμε την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου ελεύθερη για αν έχουμε μια ελπίδα".Μάλιστα απαντώντας σε όσους λένε να πληρώναμε τα χρέη μας από το φυσικό αέριο είπε: "Δεν θα ρίξουμε τα λεφτά σε κάτι που πέθανε"!




Πηγή: http://24h.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου