Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Tennis: Θα έχουμε νέα μάχη των φύλων;


Μετά την ιστορική αναμέτρηση της Μπίλι Τζιν Κινγκ με τον Μπόμπι Ριγκς το 1973, δεν αποκλείεται να αναβιώσουμε την περίφημη "Battle of the Sexes" με τον Άντι Μάρει να "προκαλεί" στη Σερίνα Γουίλιαμς σε μια σπουδαία μονομαχία!

Ξεκίνησε ως ένα αστείο στο twitter, ωστόσο η υπόθεση εξελίσσεται πολύ σοβαρά και ενδεχομένως να έχουμε ντέρμπι Μάρει-Γ.Γουίλιαμς στο Λας Βέγκας!

Μετά τους αποκλεισμούς των Ναδάλ και Φέντερερ, ένας follower του Άντι Μάρει, έγραψε στον Βρετανό ότι οι παίκτες που έχει να αντιμετωπίσει μέχρι τον τελικό, είναι ευκολότεροι απ'τη Σερίνα Γουίλιαμς.

Ο Μάρει απάντησε στον χρήστη του twitter, λέγοντας "και εγώ θα ήθελα να παίξω με τη Σερίνα μια μέρα και θα δούμε πόσο κλειστά μπορεί να πάει".

Οι δημοσιογράφοι στο Wimbledon, μετέφεραν το σκηνικό στη Σερίνα Γουίλιαμς σε μια συνέντευξη Τύπου και η Αμερικανίδα ανταποκρίθηκε θετικά.

"Πιθανότατα να μην μπορώ να του πάρω ούτε game, αλλά θα είχε πλάκα να γίνει" τόνισε η Σερίνα.

Το θέμα είχε και συνέχεια με τον Άντι Μάρει να δηλώνει στο BBC: "Είμαι μέσα γι'αυτό. Γιατί όχι; Δεν έχω ανταλλάξει μπάλες μαζί της, όμως προφανώς είναι εξαιρετική τενίστρια και πιστεύω ότι ο κόσμος θα είχε ενδιαφέρον να δει ένα παιχνίδι άντρα με γυναίκα και πως θα ταιριάξουν τα διαφορετικά στυλ παιχνιδιού. Έχει γίνει και στο παρελθόν άλλωστε, με τον Τζίμι Κόνορς και τη Μαρτίνα Ναβρατίλοβα. Τι λέτε για το Λας Βέγκας ως έδρα διεξαγωγής του ματς;"

Η μάχη των φύλων είχε ξεκινήσει το 1973, μεταξύ της Μπίλι Τζιν Κινγκ και του Μπόμπι Ριγκς.

Το πρώτο ματς είχε γίνει τον Μάϊο του 1973 στην Καλιφόρνια, με τον Ριγκς να επικρατεί 6-2, 6-1.

Η Κινγκ, όμως, ήθελε εσπευσμένα ρεβάνς και αυτή πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβρη του '73 στο Χιούστον του Τέξας.

Σε εκείνο το ματς η Κινγκ πήρε την εκδίκησή της κερδίζοντας με 6-4, 6-3, 6-3.

Μάλιστα, η μάχη των δύο έγινε και ταινία και παίζεται αυτή την εποχή στους κινηματογράφους του Λονδίνου.

Το 1992, Τζίμι Κόνορς και Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, θέλησαν να αναβιώσουν το "άνισο" ραντεβού, με τον Αμερικανό να επικρατεί 7-5, 6-2.

Πλέον, το τένις έχει εξελιχθεί πολύ περισσότερο και η δύναμη και η ταχύτητα είναι δύο βασικά συστατικά, με τους άνδρες να υπερτερούν και στις δύο κατηγορίες.

Αν έχετε αμφιβολία ότι μια γυναίκα, ακόμη κι αν αυτή λέγεται Σερίνα Γουίλιαμς, μπορεί να προκαλέσει έναν άνδρα τενίστα (ακόμη και χαμηλότερης δυναμικής απ'τον Μάρει), να σας αναφέρουμε ένα πραγματικό περιστατικό.

Ο δικός μας, Αλέξανδρος Γιακούποβιτς κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, έπαιξε αρκετές φορές σετ με την Ζιστίν Ενάν, όπου η Βελγίδα με δυσκολία έπαιρνε έστω και ένα game απ'τον Έλληνα πρωταθλητή...

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου