Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Στο νούμερα 15 του ντράφτ στο NBA ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής Γιάννης Αντετοκούνμπο

Μεγάλη διάκριση για το ελληνικό μπάσκετ αποτελεί η επιλογή του 18χρονου Γιάννη Αντετοκούνμπο στο νούμερο «15» του ντραφτ από τους Μιλγουόκι Μπακς.

Ο 18χρονος Γιάννης, παιδί μεταναστών από τη Νιγηρία, είναι ο πρώτος Έλληνας που έχει φτάσει τόσο ψηλά στη διαδικασία, ξεπερνώντας τους Κώστα Κουφό και Ευθύμη Ρεντζιά που είχαν επιλεγεί στο νούμερο 23. Με το άκουσμα της επιλογής των Μπακς, ο 18χρονος, πανηγύρισε με τον αδελφό του Θανάση και τον μάνατζερ του, έχοντας την ελληνική σημαία στα χέρια.

Ο καλαθοσφαιριστής του Φιλαθλητικού θα ταξιδέψει αύριο για το Μιλγουόκι, όπου θα ενσωματωθεί με την ομάδα, καθώς όπως φαίνεται, οι Μιλγουόκι τον υπολογίζουν κανονικά για την προσεχή σεζόν.

«Είναι απλά η αρχή ενός μεγάλου δρόμου που μου δίνει την ευκαιρία να επιτύχω με την ομάδα μου. Θα δώσω τα πάντα στο παρκέ και στο γυμναστήριο. Θα αποδείξω πως οι Μπακς έκαναν την σωστή επιλογή», δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λίγο μετά την επιλογή του στο Νο 15 του ντραφτ από τους Μιλγουόκι Μπακς.

«Είμαστε σίγουροι πως πήραμε τον καλύτερο παίκτη που υπήρχε στον πίνακα. Έχει εκπληκτικές προοπτικές. Σουτάρει καλά κι όλα θα γίνουν ευκολότερα εφόσον συνεχίσει να δουλεύει. Πιστεύω πως έχει τις δυνατότητες να γίνει ένας All-Star παίκτης», ανέφερε ο μάνατζερ των Μπακς, Τζον Χάμοντ.

Ο 18χρονος Γιάννης, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα, αναμένεται να αγωνιστεί και με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας καθώς μόλις πρόσφατα απόκτησε ελληνικό διαβατήριο.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου