Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Θετική η Μέρκελ για το αίτημα στήριξης της Κύπρου

Θετικά εξετάζει η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ το αίτημα της Κύπρου για οικονομική στήριξη από διαθέσιμους κοινοτικούς πόρους. Το αίτημα υπέβαλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη συνάντηση που είχε με την Μέρκελ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλυσε τις πρακτικές δυσκολίες στην εφαρμογή του μνημονίου και ζήτησε όπως στα συμπεράσματα της συνόδου υπάρξει αναφορά για στήριξη της Κύπρου. Οπως μετέδωσε το ΡΙΚ, η γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε τη βούλησή της να στηρίξει την κυπριακή οικονομία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης δήλωσε στο ΡΙΚ, ότι στη συνάντησή του με την Μέρκελ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέστησε σαφές ότι δεν τίθεται ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.

Είπε επίσης ότι η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, και ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε την γερμανίδα καγκελάριο για θέματα του Μνημονίου και για τους νέους θεσμούς, που έχουν ήδη δημιουργηθεί, για καλύτερη εφαρμογή του.

Θέση μας, τόνισε, είναι ότι η εφαρμογή του Μνημονίου με συνέπεια και πειθαρχία είναι ό,τι καλύτερο αυτή την στιγμή, αλλά και η μόνη οδός για έξοδο από αυτό.

Source: http://www.newsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου