Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Η Silicon Valley γιορτάζει την έγκριση των γάμων ομοφύλων στην Καλιφόρνια


Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε την Τετάρτη στις ΗΠΑ υπέρ του γάμου ανάμεσα σε ζευγάρια ιδίου φύλου σε δύο σημαντικές υποθέσεις, επιτρέποντας ουσιαστικά τους γάμους gay ζευγαριών, ανοίγοντας το δρόμο για γάμους ομοφύλων στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Η απόφαση ανέτρεψε νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το 1996, που θεωρούσε τους γάμους ομοφύλων αντισυνταγματικούς.

Μεταξύ των προοδευτικών εταιρειών τεχνολογίας της Silicon Valley, η αντίδραση ήταν εξαιρετικά θετική. Εκπρόσωπος της Apple δήλωσε στο AllThingsD ότι η Apple υποστηρίζει σθεναρά την ισότητα του γάμου και θεωρεί ότι είναι θέμα πολιτικών δικαιωμάτων, επικροτώντας το Ανώτατο Δικαστήριο για τις αποφάσεις του.

Αν πληκτρολογήσετε τις λέξεις gay, lesbian, transgender ή bisexual στη γραμμή αναζήτησης της Google, το κουτί γρήγορα μεταμορφώνεται σε ουράνιο τόξο!


«Η HP έχει περισσότερα από 30 χρόνια εταιρικής σχέσης και συμμετοχής σε Pride εκδηλώσεις, και λειτουργεί ως ένας οργανισμός που εκτιμά όλους τους εργαζόμενους, τους πελάτες και τις κοινότητες», δήλωσε ο Michael Thacker. «Η χορηγία μας στο San Francisco Pride φέτος, είναι ένα μεγάλο παράδειγμα για το πώς η HP έχει δεσμευτεί στην πολυμορφία και τη δημιουργία ενός ευέλικτου, χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον για όλους, εντός και εκτός της εταιρείας».

Το Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, εκπρόσωπος του Facebook επισήμανε ότι από τα περίπου 200 εκατομμύρια χρήστες του Facebook στις ΗΠΑ, το 70% έχουν ένα γκέι φίλο στο κοινωνικό δίκτυο.

Το Instagram δημοσίευσε στο blog της εταιρείας φωτογραφίες από τη γιορτή της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η Silicon Valley έχει μακρά ιστορία με παρόμοιες προοδευτικές απόψεις για σχέσεις ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου και την υποστήριξη των δικαιωμάτων τους. Facebook, Twitter, Cisco, Intel και Qualcomm, μαζί με εκατοντάδες άλλες εταιρείες, υπέβαλαν μάλιστα σχετικό υπόμνημα που αντιτίθεται στην υπεράσπιση του νόμου περί γάμου νωρίτερα αυτό το χρόνο.

Source: http://www.gayworld.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου