Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Αρχίζουν σύμφωνα με πηγές από βδομάδας οι αποζημιώσεις προσωπικού στις Κυπριακές Αερογραμμές

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, στην αυριανή συνάντηση του Προέδρου της Δ.Σ των Κυπριακών Αερογραμμών, θα δοθεί το πράσινο φως, για να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο αναδιάρθρωσης που προνοεί αποζημιώσεις για 500 περίπου υπαλλήλους που θα επιλέξουν να αποχωρήσουν.

Βρέθηκε κανάλι επικοινωνίας μεταξύ του Προεδρικού και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.com.cy, οι οποίες αναφέρουν ότι στην αυριανή συνάντηση της διοίκησης της εταιρείας με τις συντεχνίες, θα ανακοινωθεί ότι το ακανθώδες μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης που προνοεί αποζημιώσεις για το προσωπικό που θα αποχωρήσει, μπορεί να μπει σε εφαρμογή από την ερχόμενη κιόλας βδομάδα.

Στα ίδια πλαίσια, θετικά προχωρεί και η προσπάθεια για τη διάσωση των ταμείων προνοίας, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Η κυβέρνηση είχε αναλάβει δέσμευση, να καταβάλει τα χρήματα, ακόμη και εάν δεν πωληθούν έγκαιρα τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

Μέχρι στιγμής, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 160 περίπου εργαζόμενοι για το σχέδιο πλεονασμού στις Κυπριακές Αερογραμμές, εκτίμηση όμως των συντεχνιών είναι ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ραγδαία, με την ανακοίνωση από πλευράς της εταιρείας, ότι βρέθηκαν τα κονδύλια που θα χρηματοδοτήσουν την αποχώρηση τους.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου