Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Οι κακοτεχνίες, στο Γυμνάσιο Αγρού ήταν η αφορμή για την αποκόλληση τοίχου


- Οι εργασίες ανοικοδόμησης του κτηρίου, έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί από πέρσι
- Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας παρέδωσαν το πρώτο μέρος του έργου αλλά παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα
- Η διεύθυνση του σχολείου απέστειλε επανειλημμένες φορές επιστολές, στο υπουργείο, προειδοποιώντας τους για τα προβλήματα

Ο εργολάβος του έργου αποκατάστασης του Γυμνασίου στον Αγρό, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και άφησε στη μέση τις εργασίες συντήρησης, οι οποίες έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί πριν από ενάμιση χρόνο.

Το newsit.com.cy, επικοινώνησε με τη διεύθυνση του σχολείου, η οποία μας πληροφόρησε, ότι το περιστατικό συνέβηκε στις 7:30 το πρωί και ευτυχώς μέχρι εκείνη την ώρα, οι μαθητές δεν είχαν προσέλθει στο κτήριο, καθώς η εξεταστική τους, άρχιζε μισή ώρα αργότερα.

Το πρώτο μέρος του έργου παραδόθηκε πριν από μερικούς μήνες, αλλά παρουσιάζει σοβαρές κακοτεχνίες και συγκεκριμένα, όπως μας αναφέρθηκε, έχουν υποχωρήσει πλακάκια από τους τοίχους, ενώ υπάρχουν διαρροές νερού σε κάποιες αίθουσες.

Προβλήματα παρουσιάζει και η αίθουσα πολλαπλής χρήσης του σχολείου.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Αντρέα Παττίχη, μας ενημέρωσε ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο.

Για τους ίδιους λόγους, αναβλήθηκαν 15 ακόμη έργα αποκατάστασης σχολείων δημοτικής εκπαίδευσης, αφού η οικονομική δυσχέρεια στην οποία έχουν περιέλθει αρκετοί εργολάβοι, ιδιαίτερα μετά την επιβολή κουρέματος στις κυπριακές τράπεζες, έχει καταστήσει ασύμφορο το επάγγελμα τους.

Για το συγκεκριμένο σχολείο εντούτοις, το οποίο ανατέθηκε σε κοινοπραξία, οι εργασίες θα επαναρχίσουν, αφού ανέλαβε την ολοκλήρωση του, το δεύτερο μέρος της κοινοπραξίας.

Στο μεταξύ, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ανακοίνωσε σήμερα, ότι έχει διαταχθεί έρευνα σε σχέση με το περιστατικό από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου