Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Συνέλαβαν διαδηλωτή από την Κύπρο που συμμετείχε στα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη - Νεκρός Τούρκος αστυνομικός

-Σύμφωνα με το τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό, εάν πρόκειται για ελληνοκύπριο ή τουρκοκύπριο διαδηλωτή
-Υπέκυψε στα τραύματα του ο Τούρκος αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Άδανα
- Κρατείται, χωρίς να έχει συλληφθεί και ένας Έλληνας φοιτητής, κατηγορείται για προπαγάνδα, διασπορά ψευδών ειδήσεων και υποκίνηση ταραχών
- Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση τα επεισόδια

Στα χέρια των τουρκικών αστυνομικών αρχών βρίσκεται ένας φοιτητής από την Κύπρο, χωρίς όμως να διευκρινίζεται μέχρι στιγμής, εάν πρόκειται για ελληνοκύπριο ή τουρκοκύπριο, αν και πιθανολογείται ότι πρόκειται για νεαρό άτομο από τα κατεχόμενα, το οποίο συμμετείχε στις αιματηρές διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη.

Δικηγόρος, ο οποίος μίλησε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, αποκάλυψε ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες, ότι η αστυνομία, συνέλαβε δύο ακόμη γυναίκες από τη Γαλλία.

Πρόκειται για 21χρονη γαλλίδα φοιτήτρια, η οποία συνελήφθη τη νύκτα της Δευτέρας προς την Τρίτη μαζί με 82 άλλα πρόσωπα για την υποτιθέμενη συμμετοχή της σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

Η νεαρή γυναίκα παρουσιάσθηκε το βράδυ της Τρίτης ενώπιον ενός εισαγγελέα ο οποίος αποφάσισε την απελευθέρωσή της.

Ωστόσο παρέμεινε σ' ένα κέντρο κράτησης περιμένοντας απόφαση της Ασφάλειας για ενδεχόμενη απέλασή της.
Ο δικηγορικός σύλλογος της Κωνσταντινούπολης γνωστοποίησε πως είχε συλληφθεί ακόμη μια Γαλλίδα, όμως δεν ήταν σε θέση να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ ένας Τούρκος αστυνομικός υπέκυψε χθες Τετάρτη στα τραύματα του, όταν έπεσε από μια υπό κατασκευή γέφυρα ενώ κυνηγούσε διαδηλωτές στα Άδανα, στη νότια Τουρκία.

Ο νεκρός αστυνομικός είναι ο πρώτος από τις τάξεις της αστυνομίας από τις 31 Μαΐου, που άρχισε η αμφισβήτηση εναντίον του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια της οποίας έχουν βρει το θάνατο δύο διαδηλωτές.

Source: http://www.newsit.com.cy/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου