Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Τα είδε όλα αλλά πέρασε στον τελικό η Μasha

Συγκλονιστικός o 1ος ημιτελικός στο Roland Garros μεταξύ των Maria Sharapova και Victoria Azarenka. O αγώνας είχε πολλές διακυμάνσεις, με αρκετά χαμένα match point ακόμα και βροχόπτωση που ανάγκασε τη διακοπή για περίπου 20 λεπτά. Η Masha όμως τελικά κατάφερε να κάμψει την σθεναρή αντίσταση της Victoria Azarenka, έπειτα από 2 ώρες και 28 λεπτά, επικρατώντας με 6-1, 2-6, 6-4. Η Sharapova θα βρεθεί για 2η φορά στον τελικό του Roland Garros και για 8η συνολικά σε τελικό Grand Slam, διεκδικώντας τον 5ο της Major τίτλο.

O αγώνας ήταν αντάξιος τελικού, με την Sharapova να παίζει κατά διαστήματα εξαιρετικό τένις παρά τα αρκετά αβίαστα λάθη που σημείωσε (39) και την Azarenka που βρέθηκε για πρώτη φορά σε ημιτελική φάση στο Roland Garros να ακολουθεί πιστά στο μεγαλύτερο μέρος.

Το 1ο σετ ξεκίνησε με την Azarenka να σπάει το σερβίς στο 1ο μόλις game. Αυτό όμως ήταν και το μοναδικό game που κατάφερε να κατακτήσει η Λευκορωσίδα. Στη συνέχεια η περσινή πρωταθλήτρια στον χωμάτινο θεσμό, κατάφερε να κάνει το break στο 2ο(1-1), 4ο (3-1) και 6ο (5-1) game και σε συνδυασμό με το ότι δεν απώλεσε κανένα σερβίς της, έφτασε στην κατάκτηση του σετ με το συντριπτικό 6-1, μετά από 28 μόλις λεπτά.

Το 2ο σετ ήταν άκρως ανατρεπτικό με την Vika να εξαπολύει την αναμενόμενη αντεπίθεσή της. Η κατάσταση στο ξεκίνημα της ήταν αρκετά ισορροπημένη με τις δυο τενίστριες να κρατάνε τα πρώτα του σερβίς, ωστόσο η Azarenka ήταν καταιγιστική σπάζοντας 2 συνεχόμενες φορές το αντίπαλο σερβίς στο 6 ο (4-2) και 8οgame, ολοκληρώνοντας το σετ με το εμφατικό 6-2, δείχνοντας να επιστρέφει για τα καλά στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Το 3ο σετ ήταν πραγματικά εξαιρετικό, με τις δυο αθλήτριες να τα δίνουν κυριολεκτικά όλα. Το ξεκίνημα βρήκε τις δυο τενίστριες να κρατάνε επιτυχώς τα σερβίς τους. Αλλά στην συνέχεια ξεκίνησε ο χορός των breaks. Η Masha χτύπησε πρώτη, σπάζοντας στο 3οgame (2-1) το σερβίς της αντιπάλου της.

Η Λευκορωσίδα απάντησε πολύ γρήγορα κάνοντας στο αμέσως επόμενο game το break back (2-2). H Masha όμως έδειχνε αρκετά αποφασισμένη παρά τα αρκετά λάθη που έκανε, σπάζοντας το σερβίς της Azarenka στο 5ο (3-2) και 7ο (5-2) game. Ωστόσο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το σετ αναίμακτα, χάνοντας το σερβίς στο κρισιμότερο σημείο του αγώνα, χάνοντας μέχρι και 4 match point στο 8οgame.

H Vika έδειχνε να έχει τεράστια ψυχικά αποθέματα, παραμένοντας στον αγώνα, διαμορφώνοντας το σκορ σε 5-4, υπέρ της Ρωσίδας, η οποία δεν έχασε την επομένη ευκαιρία στο τελευταίο 10οgame, εκεί όπου από την γραμμή του σερβίς ολοκλήρωσε στο 5οmatch point που της δόθηκε στον αγώνα με 6-4.

Η 26χρονη Νο2 στον κόσμο δεν βρέθηκε σε πάρα πολύ καλή μέρα από τη γραμμή του σερβίς, καθώς μπορεί να σημείωσε 12 άσσους ωστόσο υπέπεσε και σε 11 διπλά λάθη. Η παρουσία της στο επιθετικό κομμάτι ήταν αξιόλογη βγάζοντας 42 winners. Αντίθετα η Vika εκμεταλλεύτηκε όσο μπορούσε τα λάθη της αντιπάλου της, αλλά σε γενικές γραμμές παρέμεινε σε χαμηλά ποσοστά. Πέτυχε μόλις 3 άσσους σε συνολικά 15 winners, ενώ υπέπεσε σε 22 αβίαστα λάθη.

Αυτή ήταν η 6η νίκη της Sharapova απέναντι στην Azarenka, σε 13 αναμετρήσεις, βελτιώνοντας το ρεκόρ της. Επίσης η Ρωσίδα κατάφερε για πρώτη φορά να κερδίσει σε Grand Slam τουρνουά την Λευκορωσίδα, μετά από 2 χαμένες απόπειρες στο U.S Open και στο Australian Open του 2012.

H Masha πέτυχε την 34η νίκη της για φέτος και την 13η συνεχόμενη στο Roland Garros, μετά την κατάκτηση του περσινού τροπαίου. Η Sharapova διεκδικεί το 5οMajor τίτλο στην καριέρα της, μετά τις κατακτήσεις στο Australian Open το 2008, στο Wimbledon το 2004, στο U.S Open το 2006 και το περσινό Roland Garros, όπου από τότε έχει να βρεθεί μάλιστα και σε τελικό Grand Slam διοργάνωσης.

Αντίθετα με την Vika όπου σημείωσε την 1η της ήττα σε Grand Slam μετά από 12 συνεχόμενες νίκες, έχοντας σηκώσει μέχρι στιγμής το τρόπαιο στην Αυστραλία τον Ιανουάριο. Η τελευταία ήττα που έκανε πριν την σημερινή σε Grand Slam ήταν στον τελικό του Αμερικάνικου Όπεν πέρσι τον Σεπτέμβριο χάνοντας από την Serena Williams στον μεγάλο τελικό με 6-2, 2-6, 7-5. Αυτή επίσης ήταν η 3η της ήττα για φέτος, όπου μέχρι στιγμής μετράει τους τίτλους στο Australian Open και στο Qatar Ladies Open στην Ντόχα.

Επόμενος μεγάλος σταθμός για την Vika θα είναι το Wimbledon που θα ξεκινήσει στης 24 Ιουνίου, εκεί όπου το 2012 ηττήθηκε στα ημιτελικά από την Serena Williams, με 6-3, 7-6 (8).

Στον μεγάλο τελικό η Maria θα περιμένει μια εκ των Sara Errani ή Serena Williams σε μια αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στη συνέχεια.

Source: http://www.tennisnews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου