Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Αρνείται τις κατηγορίες, για περιττώματα ποντικιών σε φρούτων στα σχολεία ο διευθυντής της Cypro Fresh

Έντονη διαμάχη ξέσπασε μεταξύ της διευθύντρια του Τμήματος Γεωργίας και του διευθυντή της εταιρείας, η οποία προμήθευε τα δημοτικά σχολεία της Κύπρου με φρούτα και λαχανικά, μετά την ακύρωση του συμβολαίου που είχε συνάψει η εταιρεία μαζί με το Υπουργείο, όταν βρέθηκαν περιττώματα ποντικιών σε σχολεία.

Αρνείται τις κατηγορίες της διευθύντριας του Τμήματος Γεωργίας, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Cypro Fresh Αντρέας Χριστοφόρου, η οποία είχε αναλάβει την προμήθεια δημοτικών σχολείων με φρούτα και λαχανικά, στα πλαίσια συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κύριος Χριστοφόρου, αρνήθηκε ότι τα μισοφαγωμένα φρούτα και λαχανικά εντοπίστηκαν μόνο στο σχολείο στα Κούκλια της Πάφου, ενώ αρνήθηκε ότι εντοπίστηκαν και περιττώματα ποντικιών.

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι το πρόγραμμα λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια και είναι πιθανόν, στη διαδικασία συσκευασίας, να διαφανούν κάποια μικροπροβλήματα, χωρίς όμως να έχει γίνει ποτέ λόγος για διακοπή συμβολαίου.

«Παραδώσαμε 53.000 μερίδες, εάν παρουσιάστηκαν προβλήματα σε 5-6 περιπτώσεις, όπως κομμένα φρούτα, δεν νομίζω ότι είναι λόγος για διακοπή του συμβολαίου» εκτιμά ο διευθυντής της Cypro Fresh.

Ο κύριος Χριστοφόρου, χαρακτήρισε την απόφαση του Τμήματος Γεωργίας βεβιασμένη, εκτιμώντας ότι θα στοιχίσει οικονομικά στο κράτος.

Παράλληλα αρνήθηκε ότι παρουσιάστηκαν προβλήματα και σε άλλα σχολεία της Κύπρου, με τα ίδια προϊόντα και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Από την πλευρά της η διευθύντρια του Τμήματος Γεωργίας, Ανδρούλλα Γεωργίου, η οποία επίσης μίλησε το ΡΙΚ, ενέμεινε στις καταγγελίες, υποδεικνύοντας ότι λειτουργοί του τμήματος, εντόπισαν κρούσματα σε άλλα 7 με 8 σχολεία, γι’ αυτό και κρίθηκε αναγκαία η άμεση διακοπή του συμβολαίου του υπουργείου, με την εταιρεία Cypro Fresh.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου