Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Καλώς θα μας ορίσουν ; Έρχονται τον Ιούλιο οι πιστωτές μας για την πρώτη αξιολόγηση

Tο ραντεβού για την πρώτη αξιολόγησης της πορείας εφαρμογής του κυπριακού μνημονίου, έχει οριστεί για τις 17 Ιουλίου και τόσο στο Υπουργείο Οικονομικών, όσο και στην Κεντρική Τράπεζα, εργάζονται πυρετωδώς.

Τα κλιμάκια των δανειστών, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που αναμένεται να είναι πολυμελή, έχουν προγραμματίσει επαφές μέχρι και το τέλος Ιουλίου, χωρίς να αποκλείεται παράταση της παραμονής τους, εάν χρειαστεί.

Οι Ευρωπαίοι «εξεταστές» κουβαλούν μαζί τους και τη δυσφορία για το βαθμό αφοσίωσης της Κυπριακής Κυβέρνησης, σε ότι αφορά την υλοποίηση του μνημονίου, η οποία προέκυψε μετά την επιστολή του προέδρου Αναστασιάδη για βελτίωση όρων του μνημονίου.

Η επιστολή του Προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προς τον Νίκο Αναστασιάδη είναι ενδεικτική των προθέσεων, καθώς τονίζεται μέσα από αυτή η ανάγκη αποφυγής αμφισβήτησης των προθέσεων της κυβέρνησης για υλοποίηση των δεσμεύσεων της, «πριν καν το πρόγραμμα είχε την ευκαιρία να αρχίσει να αποδίδει».

Οι εταίροι της Κύπρου εκτιμούν ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει επικοινωνήσει αποτελεσματικά τη στρατηγική του μνημονίου σε σχέση με τις τράπεζες και ζητούν ξεκάθαρη και συντονισμένη επικοινωνία με την κοινή γνώμη.

Ο κύριος Ντάισελμπλουμ, υποδεικνύει στην επιστολή, ότι οι όποιες επιπλοκές παρουσιάζει το πρόγραμμα πρέπει να τυγχάνουν διαβούλευσης με την τρόικα.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου