Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Αλκίνοος: "Είναι προδοσία να φεύγεις στα δύσκολα"

Με αφορμή το κείμενο που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα τις μέρες της κυπριακής κρίσης, για το οποίο η γαλλική εφημερίδα Liberation έπλεξε το εγκώμιό του, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μίλησε στους "Πρωταγωνιστές" του Σταύρου Θεοδωράκη.

"Θα το σκεφτώ πάρα πολύ αν θα ξαναγράψω οτιδήποτε", είπε ο Κύπριος τραγουδιστής και τραγουδοποιός αναφερόμενος στο κείμενο-μήνυμα που έστειλε στους συμπατριώτες του με τίτλο "Ελεύθεροι Κατακτημένοι".

"Το περίεργο είναι ότι βγαίνει μια βία μετά... ξαφνικά. Βία ακόμα και από αυτούς που συμφωνούν. Αυτοί που συμφωνούν, συμφωνούν μ’ ένα τρόπο εκκωφαντικό. Αυτοί που διαφωνούν το ίδιο", τόνισε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και συμπλήρωσε: "Για να δούμε που θέλουμε να πάμε, πρέπει να δούμε ποιοι ήμασταν πριν τη φούσκα - με τα καλά και τα κακά μας. Το κακό είναι ότι αισθάνομαι ότι οι περισσότεροι επιθυμούν διακαώς να επιστρέψουν στη φούσκα".

Εξήγησε, επίσης, γιατί αποφάσισε να μην φύγει με την οικογένειά του από την Ελλάδα λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση: "Θεωρήσαμε ότι είναι προδοσία σε μια δύσκολη περίοδο, να σηκωθούμε να φύγουμε από μια χώρα που μας έδωσε τα πάντα. Το βρήκα πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον και για μένα και για τα παιδιά να μεγαλώσουν σ’ ένα μέρος δύσκολο, όπου πρέπει να αγωνιστείς για το οτιδήποτε, για το αυτονόητο. Δεν βγαίνουν όλα μέσα από την ευμάρεια".

Source: http://www.nooz.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου