Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Φεύγει πυροβολώντας ο Παπασάββας αποκαλώντας τον Π. Κληρίδη αλαζόνα και δήθεν παντογνώστη!

Καταιγισμό πυρών κατά του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη, εξαπέλυσε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Άκης Παπασάββας, μιλώντας στον Φιλελεύθερο, με αφορμή την ενδιάμεση απόφαση της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία.

Ο κ. Παπασάββας, τέσσερις μέρες πριν αφυπηρετήσει, κατηγορεί προσωπικά τον κ. Κληρίδη για τους χειρισμούς του όσο και για τις λανθασμένες επιλογές του στην υπόθεση του Μαρί, όπως και τώρα με την επιτροπή Πική. Χρησιμοποιεί μάλιστα βαριούς χαρακτηρισμούς, κάνοντας λόγο για «διαχρονικά και αντιφατικά, λανθασμένες πρακτικές και τακτικές» του Πέτρου Κληρίδη και καταφέρεται αρνητικά ακόμα και για τους συμβούλους του.

Σε δήλωσε του ο κ. Παπασάββας στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, τονίζει ότι αποδεικνύονται, οι κάθετα και λανθασμένες επιλογές, οι φορτικές ή οι «με άκρα του τάφου σιωπή» ενέργειες και επιλογές του Π. Κληρίδη και στην περιβόητη επιτροπή Πολυβίου για το Μαρί και στη σημερινή επιτροπή Πική.

Όπως σημειώνει, ήταν υποχρέωση του Γενικού Εισαγγελέα να προχωρήσει άμεσα την έρευνα της αστυνομίας για το Μαρί, όπως ήταν υποχρέωση του παίρνοντας τους δυο χοντρούς τόμους της Alvarez & Marshal να διατάξει ποινική ανάκριση για την Τρ. Κύπρου, χωρίς να περιμένει την εξωθεσμική παρέμβαση από τον Μ. Καρογιαν.

Ο κ. Παπασάββας σχολιάζει και την προψεσινή, εμφάνιση του κ. Κληρίδη στο ΡΙΚ, κατηγορώντας τον, ότι παραμένει εγωκεντρικότατα κολλημένος ότι « ο γιαλός είναι στραβός» και όχι ότι ο ίδιος μέσα από την αλαζονεία του και την δήθεν παντογνωσία του στραβά αρμένισε και αρμενίζει με τους λανθασμένους κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση συμβουλάτορές του

«Είναι ασήκωτες οι νομικοπολιτικές ευθύνες του κ. Κληρίδη καταλήγει»

Η εφημερίδα Φιλελεύθερος επικοινώνησε με τον κ. Κληρίδη να απαντήσει στα όσα του καταλογίζει ο κ. Παπασάββας. Ο Γενικός Εισαγγελέας αρκέστηκε να πει ότι δεν ανέμενε τίποτε διαφορετικό από τον βοηθό του.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου