Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Το «All Inclusive» βάζει λουκέτο στα εστιατόρια

Τη σύσταση επιτροπής η οποία θα εξετάσει εισηγήσεις και περιοριστικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την «All Inclusive» μέθοδο που χρησιμοποιείται ευρέως σε αρκετά ξενοδοχεία, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η οικονομική και κοινωνική διάσταση του τουρισμού της Αγίας Νάπας και της ευρύτερης περιοχής της ελεύθερης Αμμοχώστου, αποφάσισε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αγία Νάπα.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσου και θέμα της ήταν «οι ζημιογόνες επιπτώσεις της λειτουργίας του «All Inclusive» στις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις». Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΚΟΤ, του τοπικού Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ), του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων, των Τουριστικών Πρακτόρων, του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής και προσωπικότητες από το χώρο της τουριστικής βιομηχανίας.

Στην αρχική τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Αγία Νάπα αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο και η κίνηση σε μπυραρίες και εστιατόρια έχει μειωθεί περίπου στο 40% κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Γι' αυτό το λόγο είμαστε όλοι εδώ για να συζητήσουμε και να βρούμε οριστικές λύσεις» είπε.

Ολοι οι συμμετέχοντες «παραδέχθηκαν ότι η ύπαρξη του «All Inclusive» είναι αναγκαία αφού μελέτες καταδεικνύουν ότι το 60% των ταξιδιωτών προτιμούν αυτή την τάση αγοράς, ενώ στη Γερμανία οι πελάτες που κλείνουν διακοπές σε πακέτο από οργανωτές ταξιδιών ανέρχονται στο 70%».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τονίστηκε πως στόχος δεν είναι η κατάργησή του αλλά ο περιορισμός του «All Inclusive» ενώ εκφράστηκαν διάφορες εισηγήσεις όπως μείωση του ωραρίου του και ο υποχρεωτικός περιορισμός του σε πέντε μέρες την εβδομάδα».

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε «η σύσταση επιτροπής, η οποία τον ερχόμενο Νοέμβριο θα πραγματοποιήσει συνέδριο, για να παρουσιαστούν στους εμπλεκόμενους φορείς οι εισηγήσεις και τα περιοριστικά μέτρα που πρέπει να παρθούν για την «All Inclusive» μέθοδο έτσι ώστε να μην κινδυνεύει η οικονομική και κοινωνική διάσταση του τουρισμού της Αγίας Νάπας και της ευρύτερης περιοχής της Ελεύθερης Αμμοχώστου».

Source: http://www.alithia.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου