Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Αγγλία: Πάνω από 33 εκ το κόστος για τη Βασιλική οικογένεια

Κατά 900.000 στερλίνες, στα 33,3 εκατομμύρια, αυξήθηκαν οι δαπάνες της βρετανικής κυβέρνησης για το θεσμό της μοναρχίας κατά το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ωστόσο, ο ταμίας των ανακτόρων σερ Άλαν Ριντ δήλωσε ότι σε πραγματικούς όρους οικονομίας το ποσό είναι ελαφρώς μειωμένο σε σύγκριση με το προηγούμενο 12μηνο. Την τελευταία πενταετία, πρόσθεσε ο σερ Άλαν οι πραγματικές δαπάνες για το βασιλικό νοικοκυριό έχουν μειωθεί συνολικά κατά 24%.

Το κονδύλι που καταβάλλεται στη βασίλισσα Ελισάβετ αντιστοιχεί στο 15% των χρημάτων που λαμβάνει η κυβέρνηση από την αξιοποίηση της Περιουσίας του Στέμματος, που περιλαμβάνει ακίνητα σε όλη τη χώρα. Την εν λόγω περίοδο τα έσοδα από τη βασιλική ακίνητη περιουσία αυξήθηκαν κατά 5% στα 252,6 εκατομμύρια στερλίνες, ενώ η συνολική αξία τους ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 8 δισεκατομμύρια στερλίνες.

Στις επίσημες βασιλικές δαπάνες δεν περιλαμβάνεται το κόστος της ασφάλειας που παρέχει στη βασίλισσα η αστυνομία και ο στρατός, ούτε οι τελετές των ενόπλων δυνάμεων.

Το Βασιλικό Κονδύλι αναμένεται να αυξηθεί στα 36,1 εκ. στερλίνες φέτος και στα 38 εκ. το 2014/15.

Source: http://sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου