Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Λάρνακα : Ποινή φυλάκισης δυο ετών σε τρανσέξουαλ

To Eπαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης δύο ετών στον Γ.Κ. από το Λιοπέτρι, βρίσκοντας τον ένοχο σε κατηγορία για την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης στο Χρ. Κ. από την Λάρνακα στις 28.11.2010.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενώπιον του Δικαστηρίου ο Γ.Κ. φέρεται ότι κλώτσησε 3-4 φορές στο πρόσωπο τον Χρ. Κ. ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος με αποτέλεσμα να χάσει το δεξί του μάτι. Έκτοτε η υγεία του δεν αποκαταστάθηκε με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για «γλαύκωμα» και αποκόλληση αμφιβληστροειδούς.

Ο συνήγορος του ζήτησε την επιείκεια του Δικαστηρίου τονίζοντας ότι ο Γ.Κ. βρίσκεται στη διαδικασία αλλαγής φύλου και αντιμετωπίζει θέμα «ορμονοθεραπείας». Συνεχίζοντας ο συνήγορος ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο του θανάτου σε περίπτωση που διακοπεί η θεραπεία του ή θα στερηθεί το δικαίωμα να έχει την φυσιολογική ζωή μίας γυναίκας.

Η νέα ταυτότητα του, του προκαλεί άγχος και κατάθλιψη ενώ ταυτόχρονα του δημιουργεί ανασφάλεια και αίσθηση κινδύνου. Πάσχει από διαταραχή της προσωπικότητας, σημείωσε, αναφερόμενος και στις προσωπικές συνθήκες του κατηγορούμενου, την απόρριψη του από το οικογενειακό περιβάλλον ειδικά και την κοινωνία γενικά που τον ανάγκασε να μετακομίσει σε άλλη κοινότητα και να δραστηριοποιηθεί εκεί.

Τέλος αναφέρθηκε στο θέμα της κράτησης του καταδικασθέντος στις Κεντρικές Φυλακές και ζήτησε όπως διασφαλισθούν ανθρώπινες συνθήκες λόγω της κατάστασης του.

Η δημόσια κατήγορος διαβεβαίωσε το Δικαστήριο ότι στο θέμα αυτό υπάρχουν και έχουν εξασφαλισθεί οι κατάλληλες συνθήκες για την κράτηση του κατηγορούμενου.

Source: http://www.nonstopjournal.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου