Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Εκθαμβωτική πρεμιέρα για την Serena.

H καλύτερη τενίστρια αυτή τη στιγμή στον κόσμο Serena Williams, ήταν καταπληκτική στην πρεμιέρα της στο Roland Garros, καθώς επιβλήθηκε της Anna Tatishvili με 6-0, 6-1, έπειτα από 51 μόλις λεπτά.


Το Νο1 βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα μετά από τις κατακτήσεις στο Mutua Madrid Open και BNL d'Italia τις προηγούμενες εβδομάδες, δείχνοντας το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο και στο Παρίσι.

H Williams θέλει πιο πολύ από κάθε άλλη φορά το χωμάτινο Grand Slam, το οποίο έχει κατακτήσει μόλις μια φορά το 2002. Η 31χρονη στον σημερινό αγώνα ήταν κυριολεκτικά καταιγιστική κάνοντας ότι ήθελε στο γήπεδο κόντρα στην Anna Tatishvili, που δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική σε κανένα σημείο του αγώνα.

Το 1ο σετ ήταν μια μικρή παράσταση για την Serena που εκτελούσε με μαεστρία κάθε της πόντο. Χωρίς να απολέσει κανένα game έφτασε στην κατάκτηση του σετ με το εμφατικό 6-0.
Ίδια κατάσταση επικράτησε και στο 2ο σετ, με την 31χρονη να πιέζει ασφυκτικά από το ξεκίνημα την αντίπαλό της, παίρνοντας προβάδισμα πολύ γρήγορα με 3-0. Μετά από 9 συνεχόμενα χαμένα games η Γεωργιανή κατάφερε να κρατήσει επιτυχώς ένα service game το οποίο ήταν και το μοναδικό, καθώς στη συνέχεια ηττήθηκε με το συντριπτικό 6-1.

Η Williams πέτυχε 8 άσους σε συνολικά 27 winners, ενώ υπέπεσε σε μόλις 14 αβίαστα λάθη.
Αυτή ήταν η 40η νίκη της Serena στο Roland Garros και η 230η συνολικά σε όλα της τα Grand Slam. Φέτος έχει ηττηθεί μόλις 2 φορές μέχρι στιγμής σε όλες τις επιφάνειες, ενώ καμία από αυτές τις 2 ήττες δεν ήταν στο χώμα, εκεί όπου μετράει μέχρι στιγμής τους τίτλους στο Family Cirlce (Πράσινο χώμα) στο Charelston, στο Mutua Madrid Open (Κόκκινο χώμα) στην Μαδρίτη και το Internazionali BNL d'Italia (Κόκκινο χώμα) στην Ρώμη. Για πρώτη φορά μετά το 2002 η Αμερικανίδα κατάφερε να κερδίσει δυο συνεχόμενα τουρνουά στο κόκκινο χώμα.

Πέρσι στο Παρίσι η Williams είχε τον πιο πρόωρο αποκλεισμό στην καριέρα της σε Grand Slam, καθώς ηττήθηκε στον 1ο μόλις γύρο από την Virginie Razzano, με 4-6, 7-5 (5), 6-3.

Επόμενη αντίπαλος για την καλύτερη τενίστρια αυτή τη στιγμή στον 2ο γύρο, θα είναι η Yulia Beygelzimer ή η Caroline Garcia, όπου η αναμέτρηση τους βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επίσης στον 2ο γύρο θα βρεθεί και η Anastasia Pavlyuchenkova, που κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Andrea Hlavackova, κάνοντας την ανατροπή, με 4-6, 7-6 (5), 6-4, μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα που κράτησε 2 ώρες και 32 λεπτά.

Η Ρωσίδα στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει την Petra Cetkovska που κέρδισε νωρίτερα την Olga Puchkova, με 6-0, 6-2.

Source: http://www.tennisnews.gr/world-tennis/grandslams/rolandgarros/10776-serena-williams-roland-garros

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου